Baloni ponovo lete, počinje festival „Kruševac kroz oblake“

Postavljeno: 05.08.2021

Peti Međunarodni festival „Kruševac kroz oblake“, nakon godinu dana pauze, održava se  od 6. do 8. avgusta na Bagdali. Pored prilike da iskuse vožnju letećim balonom posetioci će moći da uživaju u bogatom zabavnom programu tokom sva tri dana manifestacije

– Ove godine imamo četiri balonarske posade iz Srbije, Mađarske i Slovenije. Ovo je atraktivna manifestacija i veliko je interesovanje ljudi tako da očekujemo veliku posećenost – navode u kruševačkoj Turističkoj organizaciji, koja je organizator  festivala.

Tokom prva dva dana Festivala u popodnevnim satima posetioci će moći da uživaju u podizanju i spuštanju u korpi balona, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, dok su za večernje sate predviđeni noćni performansi balonara.

Pred publikom će prve festivalske večeri, 6. Avgusta, nastupiti Saša Matić, dok će naredne večeri, 7. avgusta, koncert održati Lexington bend.

Ovogodišnji festival razlikuje se od prethodnih jer se trećeg dana (nedelja, 8. avgust) program, koji je tog dana posvećen najmlađima,  seli u novootvoreni zabavni park “Šarengrad” gde će mališani uz brojne zabavne aktivnosti moći da se druže sa balonarskim posadama i učestvuju u simulaciji podizanja i spuštanja u korpi balona. Festival se zatvara koncertom grupe “Acoustic ballon evening”, koji počinje u 19 sati na bini u “Šarengradu”.

Međunarodni festival balona “Kruševac kroz oblake” ove godine održava se uz poštovanje propisanih epidemioloških mera tako da je za sve posetioce  obavezno nošenje maske u koncertnom prostoru, kao i držanje distance.

D.M.

 

 

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top