Mališani pravili lutke na Trgu glumaca

Postavljeno: 05.08.2021

Najmlađi sugrađani danas su na lutkarskoj radionici, koju je na Trgu glumaca organizovao Kulturni centar Kruševac, zajedno sa medijatorima pravili najrazličitije lutke od kartona, kakve se često koriste u lutkarskim predstavama

Da je lutka veoma korisno sredstvo u vaspitanju deteta te da ih zato treba koristiti što više podsetila je urednica dečijeg programa Kulturnog centra i medijatorka današnje radionice Rajna Aleksić.

– Deca danas prave lutke na štapu od kartona, to je najjednostavnija lutka koju deca mogu da izrade za kratko vreme. Prva igračka koju dete dobije i sa kojom se najviše igra je lutka, ona je delotvorno sredstvo u odrastanju svakog deteta, ako ima nekih problema dete će se prvo poveriti lutki – kazala je ona.

Današnja radionica je još jedna u nizu koju, u okviru Leta kulture, organizuje KCK. Ta ustanova planira da od septembra pokrene lutkarsku sekciju koja će se baviti izradom lutaka, ali i organizovanjem lutkarskih predstava.

– Potrudili smo se da ovo leto učinimo što sadržajnijim kada je reč o programima koji su namenjeni najmlađima. Oni uvek pokazuju veliko interesovanje za naše programe, a posebno za radionice koje su malo slobodnijeg tipa kroz koje kod njih podstičemo razvijanje novih veština i interesovanja – napomenula je direktorka Kulturnog centra Kruševac Violeta Kaplarević.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top