Azdejković – politička zloupotreba problema sa grejanjem

Postavljeno: 01.02.2019

Prozivke na račun Gradske toplane na društvenim mrežama, kampanja koja se protiv tog preduzeća vodi te zloupotrebe problema sa grejanjem u političke svrhe razlozi su zbog koji se direktor Gradske toplane u ostavci Dragan Azdejković, kako je kazao, još jednom obratio javnosti

Iako je novinare 22. januara obavestio da je podneo ostavku te smatrao da je to njegovo poslednje obraćanje javnosti u funkciji direktora ponovo se oglasio jer su ga, kako je rekao, pogodile neistine o radu Toplane koje iznose najodgovorniji za stanje u kome se ona našla – predstavnici Demokratske stranke.

– Toplana je bila tema protesta građana pre nekoliko dana. Svako ima pravo da protestuje, ja sam demokrata po opredeljenju. Pogodilo me je, međutim, što je Toplana ponovo tema, što se navodi da grejanja nije bilo godinu dana, što se traži umanjenje računa za decembar, kada smo grejali i već se traže manji računi za februar. Građani na ovaj način postaju meta političke maniplacije. Tačno je da smo imali probleme sa grejanjem u januaru i smanjili smo račune za taj mesec, ali ostali računi će morati da se plate – rekao je Azdejković.

Smatra da su na delu pokušaji da se Toplana uruši, da se njena trenutna teška pozicija zloupotrebi kako bi se što više ljudi izvelo na proteste.

– Prava istina je da su dugovanja Toplane 2009. godine, kada ju je Demokratska stranka preuzela, iznosila 314 miliona dinara, a da su ona do 2012. godine narasla na 820 miliona dinara. Kada sam došao, u avgustu te godine nije bilo ni tone uglja, imali smo gubitak od 900 kubika vode dnevno u mreži, 180 miliona su iznosile samo obaveze prema „Srbijagasu“ – naveo je Azdejković.

Ponovio je da je Toplana tokom prethodnih šest godina uspela da rekonstruiše toplovodnu mrežu, da dnevne gubitke na mreži svede 150 kubika vode te da vrati dugove.

Kazao je da se zbog kampanje koja se pritiv Toplane vodi na društvenim mrežama radnici tog preduzeća osećaju nelagodno kada u radnim odelima izadju na ulicu, napomenuvši da se upravo zahvaljujući njihovom požrtvovanom radu prekidi u grejanju rešavaju najbrže moguće.

– Tokom protekla četiri dana su radnici noću varili kotlove, od deset uveče do šest ujutru. Svi su bez reči dolazili, sa njima su bili i rukovodioci, koji ne mogu da pomognu, ali su želeli da ih podrže. Radnici Toplane zasta čine nadljudske napore da bi sugrađani imali grejanje – kazao je Azdejković.

Naveo je da je Toplana trenutno u veoma teškoj situaciji, da je u decembru od fakturisanih 36 miliona dinara naplaćeno 18,9 miliona dinara, da to može da ugrozi opstanak preduzeća i 186 porodica, ali i da će Toplana svoje račune naplatiti.    

Saopštio je i da je njegova ostavka prosledjena osnivaču, nakon što je obavio razgovore sa zaposlenima i sa dobavljačima.

– Dobavljači su pokazali razumevanje i nismo dobili nikakvo uslovljavanje što se tiče isporuke energenata i rezervnih delova – kazao je on.

Rekao je i da Toplana na deponiji ima 12 hiljada tona uglja, da je deset vagona na železničkoj stanici u Kruševcu, a još 16 vagona  u Kraljevu, demantujući informacije da uglja nema.

Predstavnici Gradske toplane su saopštili i da ih je u nedelju obišao direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić, kao bivši gradonačelnik i jedan od korisnika Toplane, da su ga obavestili o tome da ulažu maksimalan napor da se grejna sezona uspešno privede kraju te da im je on „ulio nadu i poverenje u opstanak Toplane“.

Ostale vesti

Komentari

 1. Milan kaže:

  Kako ga nije sramota da se pojavljuje više. Odlično je grejanje, ali eto vodi se hajka protiv radnika toplane. Znam dosta radnika toplane i znam da oni rade u teškim uslovima zbog ovakvih kao što je Azdehković.

 2. građanka kaže:

  Verujem da radnici Toplane ulažu velike napore kad dođe do kvara na kotlu i verujem da to nije nimalo lak posao. Pitam se samo ko je kriv što se kotlovi kvare na dva dana, građani ili rukovodeća struktura koja nije obezbedila sredstva za remont kotlova. Građani su opravdano ljuti, a ta priča da se ljute na radnike koji popravljaju kotlove ne pije vodu. Zna se na koga su građani ljuti. Građani nisu budale, mada nas prave budalama od početka grejne sezone.

 3. kruševljanka kaže:

  Znači , posetio ih Gašić i kako reče Azdejković „ulio im nadu i poverenje u opstanak Toplane“. E sad mi je lakše ali i toplije oko srca, dok sedim u jakni pored hladnih radijatora…. Kapu stavljam samo noću, dok spavam.

 4. Petar kaže:

  Da li je i Zeki ulio nadu da će da sačuva fotelju?

  1. pingvin kaže:

   Zeka ne želi fotelju, on je iz „moralnih“ razloga podeno ostavku. Otišao bi on ali ga radnici ne daju. On je taj koji radnicima daje snagu, on je jedini kome dobavljači energenata veruju, njegova harizma greje srca zaposlenih…Njegov odlaskom sve bi se urušilo, bar tako rekoše sindikalci na konferenciji za novinare. A vi mrzitelji koji politički zloupotrebljavate probleme sa grejanjem, sram vas bilo! Lako je kritikovati, šta ste vi kao građani uradili da ne dođe do ovoga? Da li ste pre početka grejne sezone došli u Toplanu da ponudite pomoć, da remontujete kotlove, da donesete makar po džak uglja? Mislite da je dovoljno što plaćate grejanje cele godine?

   1. Dobavljači nekvalitetnog, ali zato skupog uglja kaže:

    Zeko, mi te ne damo!

    1. radnici Toplane kaže:

     Direktore, uz Vas smo! Ne može nam niko ništa!

     1. Čuveni lokalni dss kadar ! kaže:

      … jači smo od sudbine, pa makar nas sve raskrinkali !
      Tako vam je to kada na čelo toplane postavite dokazanog lopova umesto stručno lice !

 5. Mile kaže:

  Sram te bilo „… a koliki je moj deo !“ !!!!!!
  Sudiće ti se pošteno, ne brini, a ako u ćuzi bude ovog tvog grejanja, bude, ako ne bude, pokrij se sa dva ćebeta !

9 thoughts on “Azdejković – politička zloupotreba problema sa grejanjem

Comments are closed.

back-to-top