Aranđelovčani nisu zaboravili Miroslava Jokića Musu

Postavljeno: 16.01.2023

Primer Miroslava Jokića Muse, bivšeg fudbalera Šumadije u rodnom Aranđelovcu i u kruševačkog Napretka, najbolje svedoči da u sportu ima ljudi koji ne zaboravljaju na one koji su zaslužni za uspeh. Povodom pet decenija Opštinskog fudbalskog Saveza, na svečanosti u Aranđelovcu, među nagrađenima je bio i Miroslav Jokić Musa.

– Prijatno sam bio iznenaden. Hvala svim dobrim ljudima što me nisu zaboravili. Ja sam bio odbrambeni igrač, a specijalnost mi je bila centaršutevi. Hranio sam loptom napadače, a oni tresli mreže rivala – priča Jokić.

U kruševačkom Napretku, iako najmlađi a iz drugog grada, nosio je kapitensku traku:

– U to doba to je bilo nezamislivo. Međutim, struka je cenila i poštovala igru svakog pojedinca, pa sam tako i dobio ovo laskavo priznanje. Odgovornost kapitena je od važnosti za uspeh kluba. Naš je tada krasilo jedinstvo i totalna posvećenost fudbalu – veli Miroslav.

Jokić je jedan od retkih koji je, po završetku karijere u Napretku, 2.000-te godine bio sportski direktor kluba. Ta generacija igrača, zahvaljujući dobroj igri, kompletna je našla angažman u inostranstvu.

LJ.Marković

Ostale vesti

back-to-top