Ana Brnabić mandatarka nove vlade

Postavljeno: 05.10.2020

Da će Ana Brnabić voditi i narednu Vladu Srbije javnost je večeras obavestio predsednik Aleksandar Vučić. Mandatarki je sugerisao otvaranje dva nova ministarstva i da u vladi bude 50 odsto žena

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka Predsedništva Srpske napredne stranke objavio da će dosadašnja premijerka, Ana Brnabić, biti mandatarka i nove vlade. 

Rekao je da u Anu Brnabić ima veliko poverenje i da nema ništa ozbiljnije da joj zameri. 

O Ani Brnabić imam veoma visoko mišljenje, radi se o ženi koja nije svoj mandat shvatila kao period dodvoravanja svima i svakome, koja se žestoko borila za svoju zemlju. Vodila je jednu odgovornu politiku, koja se nije dodvoravala ni stranim centrima moći, ali ni o onima u zemlji – izjavio je, između ostalog Vučić.

On je rekao i da očekuje velike promene u sastavu nove vlade, a da je mandatarki sugerisao otvaranje dva nova ministarstva: Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o porodic i deci i demografiji.

Takođe je rekao i da je mandatarki predložio da na ministarskim mestima u novoj vladi bude 50 odsto žena jer bi to, kako je objasnio, „bilo revolucionarno za našu zemlju i pokazalo na delu kako ravnopravnost polova funkcioniše“.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top