Vučić obišao Dom zdravlja

Postavljeno: 07.12.2023

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa ministarkom zdravlja Danicom Grujičić, obišao je danas Službu za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Kruševcu, koja je dobila najsavremeniji mamograf i istakao da će država za kruševačku bonicu izdvojiti oko 40 miliona evra

Vučić je tokom obilaska službe radiologije u Domu zdravlja, najpre pozdravio 20 zdravstvenih radnika koji su radili u kovid centru, a koji su dobili ugovore na neodređeno. Predsednik je istakao da zdravstveni radnici rade u teškim uslovima i podsetio ih da će od 1. januara imati povećanje plata za 10 odsto.

Najavio je i da Kruševac očekuje rekonstrukcija bolnice od 40 miliona evra, u tri faze i da nema grada u Srbiji za koji je država izdvojila toliko novca kao što je Kruševac.

– Kruševac više nije isti grad kao pre sedam ili deset godina, to vide samo oni koji dođu sa strane – istakao je Vučić i naglasio da Srbija mora da se razvija svuda, te da Srbija nije samo Beograd i Novi Sad.

Tokom obilaska predsednik je razgovarao i sa lekarima koji su danas obavili prve preglede novim mamografom.

Inače, pre dolaska u Dom zdravlja, Vučić je na svojoj Instagram stranici objavio video snimak kako vozi novom deonicom auto-puta na Moravskom koridoru, od Makrešana do Koševa i istakao sledeće:

– Divno izgledaju ovih novih 11km auto-puta. Ponosan na Srbiju i njene ljude. Srbija ne sme da stane!“, napisao je Vučić na Instagram nalogu i ocenio novu deonicu kao dobro i lepo urađenu.

Predsednik Vučić saopštio je da je danas posetio manastir Pokrova Presvete Bogorodice Đunis, nedaleko od Kruševca, zajedno sa ministrom Gašićem, i da je ponosan na našu veru i tradiciju, koje mu ulivaju snagu.

M. J.

Ostale vesti

back-to-top