Agonija Napretka: Poraz od Javora sa 4:2

Postavljeno: 31.07.2022

Kruševački superligaš se obrukao na svom terenu, gde ga je u četvrtom kolu Super lige Srbije pobedio povratnik u ovaj takmičarski rang, Javor.

Bilo je potrebno fudbalerima Napretka čak 980 minuta da ponovo postignu gol na jednoj prvenstvenoj utakmici. Strelac je bio najnovije pojačanje Napretka, Nebojša Bastajić. Šest minuta kasnije Kruševljani su iznudili i jedanaesterac koji je Bastajić odlično izveo i postigao svoj drugi gol u ovom meču.

Ipak, sve je to bila mala uteha za ekipu koja je prethodno primila čak četiri gola, tako da je Bastajić uspeo samo da prepolovi poraz od, ispostaviće se, na kraju 4:2.

Prethodno je prednost Javoru doneo Dukure u 29. minutu susreta, što je ujedno bio i jedini pogodak u prvom delu igre. A kako je Javor ušao u utakimicu najbolje svedoči podatak da su u prvih pola sata uputuili čak 10 udaraca na gol, od toga sedam u okvir gola. Prednost gostiju duplirao je Gojković u 46. minutu, a do kraja su se u strelce upisali Gigić u 61. i Kembel u 68. minutu susreta.

Kakav je utisak tokom većeg dela utakmice ostavila ekipa Napretka, koja posle četiri kola Super lige Srbije ostaje na samo jednom osvojenom bodu, najbolje ilustruje raspoloženje navijača, koji su dobrim delom utakmice skandirali „Uprava napolje!“.

Šef struke Napretka Dušan Đorđević nije imao puno toga da kaže posle utakmice:

– Postoje utakmice i momenti za koje trener nema objašnjenje za neke greške svojih igrača. Nažalost po mene, to je bilo večeras. Neke greške su meni neshvatljive, i ta prvi i za drugi gol koje smo primili. Moramo da vidimo šta i kako dalje, ja preuzimam aposlutnu odgovornost. Ako je neka situacija i krivica do mene, ja sam spreman da podnesem sve konsekvence.

Sa jednim bodom, Napredak je 14. na tabeli i to pred, svakako, teško gostovanje Partizanu u Beogradu. Jasno je da mnogo toga u timu ne funkcioniše kako treba i da su brze i ozbiljne korekcije neophodne, ukoliko Napredak želi da izbegne situaciju da se umesto priželjkivanog igranja u Evropi nađe u borbi za opstanak.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top