Dodeljene stipendije sportistima

Postavljeno: 02.04.2016

У Градској управи потписани su Уговори између Спортског савеза града Крушевца и одабраних спортиста, који ће у наредних 10 месеци примати стипендију у укупном износу од 40.000 динара

stipendisti3Odabir sportista koji će primati stipendiju određen je prema препоруци Министарства омладине и спорта. Komisija je imala u vidu материјалнu подршкu талентованим спортистима, а осим резултата, у обзир је узиман и социјални моменат.

Право на остваривање спортске стипендије стекли су:

Лука Милић, члан бадминтон клуба „Змајеви“, иначе репрезентативац Србије од  2011. године, друго место на Европском првенству, Балкански првак, друго место на Балканијади, државни првак у синглу.

Невена Симић, карате клуб „Крушевац“, вишеструка шампионка Европе у оквиру Шотокан карате федерације, вишеструка шампионка државе, вишеструка освајачица Купа Србије и добитник преко 15 медаља у саставу репрезентације.

Давид Ракић, карате клуб „Напредак“, члан кадетске репрезентације Србије, освајач 9 места на Светском јуниорском првенству, треће место на Балканском првенству, актуелни јуниорски шампион државе и региона 2015.

Богдан Обрадовић, карате клуб „Шампион“, члан карате репрезентације од 2010., на Балканским и и државним првенствима, освајач највиших награда и признања.

Марија Трескавица, дечији гимнастички клуб „Напредак“, прво место у региону источне Србије, друго место на првенству Србије и др.

Градоначелник Драги Несторовић се захвалио спортистима што проносе славу Крушевца и изван националних  оквира и додао да ће додела спортских стипендија и наредних година бити део обавезне и редовне помоћи младим, талентованим људима који ће се тиме придружити плејади стипендиста града Крушевца.

stipendisti2

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top