Postavljeno: 18.07.2016

Srbija na Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina koje je od 15. do 17. jula 2016. održano u. VBursi osvojila srebrnu i dve bronzane medalje. Vicešampion Balkana je kruševljanin Luka Milić

Naš sugrađanin je ostvario ogroman uspeh na Prvenstvu Balkana za igrače do 17 godine, koje je od 15. do 17. jula 2016. održano u turskoj Bursi i koje je okupilo predstavnike sedam zemalja. U finalu muškog singla, posle velike borbe u tri seta, poražen je od domaćeg takmičara Mesuta Sezera s 19:21, 21:13, 23:21.

Na putu ka velikom finalu najjače konkurencije u Bursi, u kojoj su se ogledala 32 takmičara, Milić je savladao Grka Mariosa Bouliosa 2:0, Turčina Jusufa Jasara 2:1 i njegovog sunarodnika Kubilaja Sadija, takođe s 2:1.

Okršaj za zlato naš reprezentativac je odlično počeo. Osvojio je prvi set, ali je rival uzvratio u drugom. U trećem, odlučujućem, setu vodila se bespoštedna borba u kojoj je Sezer spasio dve meč lopte i na kraju slavio na razliku.

Ceo duel za zlato sam imao prednost, na kraju i dve meč lopte, ali, na žalost, nisam uspeo da ih iskoristim. Finale mi je bio treći uzastopni meč u tri seta. Posle više sati provedenih na terenu bio sam previše umoran i to je dovelo do pada koncentracije u trenucima kada se odlučivao pobednik. Koliko sam bio dekoncentrisan najbolje govori podatak i da mi je suđeno čak devet servis grešaka. Iako je i srebro ogroman uspeh krivo mi je, tim pre što sam Sezera dan ranije pobedio s 2:1 u polufinalu ekipne konkurencije. Za manje od mesec dana imam novi međunarodni izazov. Nastavljam da radim u visokom ritmu i nadam se još boljim rezultatima – kazao je Milić.

Foto: www.badminton.org.rs/

Ostale vesti

back-to-top