Sutra počinju prijemni za specijalizovana odeljenja Gimnazije

Postavljeno: 13.05.2022

Prijemni ispit za odeljenje scenske i audio vizuelne umetnosti kruševačke Gimnazije pogaće se sutra (14. maj), za filološko odeljenje sutra i prekosutra (14. i 15 maj), a za računarsko 21. maja.

Za filološko odeljenje oba dana ispit je u terminu od 10 do 12 časova, kada će đaci polagati testove iz srpskog i engleskog jezika. Za polaganje prijemnog ispita prijavilo se 34 učenika, a maksimalno se prima 24, minimalno 15.

Učenici koji su se prijavili za pogalanje prijemnog za odeljenje scenske i audio vizuelne umetnosti sutra će, u periodu od 14 do 16 časova, polagati test opšte kulture, koji predviđa znanja iz srpskog jezika i književnosti, istorije, likovne i muzičke kulture. Za ovaj smer prijavio se 21 učenik, a prima se maksimalno 20, minimalno 15.

Za računarsko odeljenje za koje će učenici polagati ispit naredne subote (21.maj) prijavilo se 93 učenika, s tim da se određen broj njih koji će polagati ovde, prijavio za školu u Aleksandrovcu.

Prema rečima Biljane Dačić, direktorke kruševačke Gimnazije, u školi je u februaru i maju, za učenike zainteresovane za ove specijalizovane smerove, organizovana pripremna nastava:

To je vid podrške naše škole, da omogućimo učenicima da se što bolje pripreme za prijemni. Učenici koji su dolazili na pripremnu nastavu bili su vrlo zainteresovani, motivisani, kao i nastavnici koji su ih pripremali. Radili su se testovi iz ranijih godina, čak su nastavnici sami pravili testove, kako bi se prošlo kroz što više detalja.

Inače, planom upisa za ovu godinu, pored tri specijalizovana odeljenja, u Gimnaziji je  predviđen upis po četiri društveno jezička i prirodno matematička odeljenja.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top