Na Bagdali Četvrti noćni polumaraton

Postavljeno: 16.08.2019

Četvrti kruševački noćni polumaraton biće održan 17. avgusta na Bagdali. Reč je o sportsko rekreativnoj manifestaciji koju organizuje Atletsko rekreativni klub Maratonac pod pokroviteljstvom Grada Kruševca

Najavljujući predstojeći dogadjaj predsednik ARK Maratonac, Seniša Gašić, je napomenuo da ove godine na polumaratonu učestvuju rekreativci i profesionalci iz osam zemalja. Na manifestaciju, osim iz Srbije, dolaze i takmičari iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Velike Britanije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.  

On je naveo da je ove godine za takmičenje prijavljeno oko 250 učesnika, što je više nego prethodnih godina. 

Manifestacija počinje u 18 časova i 15 minuta, petnaest minuta kasnije startuje COOPER trka zadovoljstva, u 19 je trka na deset kilometara, a u 20.30 počinje polumaraton. 

Govoreći o predstojećem polumaratonu gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je kazala da je Kruševac grad sporta te da je ovo jedna od manifestacija po kojoj Grad postaje poznat kao promoter sportskog duha. 

Pohvale na račun organizacije, ponuđenih sadržaja i uslova koji se obezbeđuju takmičarima, izneo je Kruševljanin Slobodan Mladenović, koji godinama živi u Dubaiju a učestvovao je na svim dosadašnjim kruševačkim polumaratonima. 

Ostale vesti

back-to-top