Župska vinska trka povodom Dana prokupca

Postavljeno: 08.10.2021

Tradicionalna manifestacija Župska vinska trka, peta po redu, biće održana u subotu, 9. oktobra, saopštio je organizator – Udruženje „Domovina“ iz Aleksandrovca.

Start je u 11 časova ispred Muzeja vinarstva i vinogradarstva, cilj u centru Aleksandrovca, kod Fontane, a  sve to u subotu, 9. oktobra. Organizator je obezbedio da i ove godine budu pripremljene dve poznate staze, od 13 i 21 kilometar, a dato je i obećanje da će biti lep provod i odlična zabava. Takmičari će po stazama trčati, šetati, odmarati, fotografisati, razgovarati i degustirati na osvežavajućim stanicama najbolje župske kapljice brojnih vinara.

Ove godine Vinska trka ponovo trči u susret proslavi Međunarodnog dana prokupca, koji će se u Župi obeležiti 10. oktobra.

Organizator Župske vinske trke, Udruženje „Domovina“ iz Aleksandrovca, poziva sve rekreativce, avanturiste i vinoljupce da provedu naredni vikend u Župi, da istraže i upoznaju predivne predele, vinarije, podrume, kafane i restorane, i srdačne, vredne i gostoljubive Župljane, ali i da vide i uvere se u prekrasne lepote potkopaoničkog kraja, kakvih nema nigde u svetu.

Ž.M.

Ostale vesti

back-to-top