Započet postupak pred Prekršajni sudom zbog oštećenja Šešeljevih knjiga

Postavljeno: 18.05.2021

Pred Prekršajnim sudom u Kruševcu jutros je započet postupak koji se odnosi na oštećenje knjiga Vojislava Šešelja, izloženih 13. marta na štandu SRS. Miljan Damnjanović, potpredsednik ove stranke, danas je na skupu radikala pred ovim sudom opisao taj događaj rečima da je, između ostalog, “okrivljeni V. M. prišao štandu i kada su mu uručili knjigu, okrenuo se, bacio knjigu u pravcu štanda i krenuo da vređa sve aktiviste SRS”

– Ono što je interesantno da se samo posle 10-ak dana dogodio i drugi incident kada su nam rasturene prostorije u Kruševcu – naveo je Mljan Damnjanović, i rekao da radikali žele da se utvrdi da li je bilo političke pozadine ili su ta dva slučaja odvojena. – U svakom slučaju imamo poverenje i u sud i u tužilaštvo.

Damnjanović je izrazio uverenje da će se prekršajni postupak završiti u kratkom roku i dodao da će se od V.M. u okviru posebnog postupka zatražiti i naknada za 10 Šešeljevih knjiga koje su tom prilikom „pale u baru i oštetile se od vode“.

Na pitanje novinara zbog čega bi ceo slučaj bogao biti politički motivisan, Damnjanović je rekao da je tog dana preko puta štanda SRS svoj štand imala i partija Vuka Jeremića kome je V.M. prišao udaljivši sa štanda SRS, te da, imajući u vidu neke ranije događaje, poput „krvavih košulja“, ne žele da u političku kampanju za nekoliko meseci uđu sa strepnjom „da će im se zbog nekakvih plakata ili bilo čega vaditi noževi i razbijati glave“.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top