Za nove ulice na Starom aerodromu 160 miliona dinara

Postavljeno: 25.03.2021

U izgradnju saobraćajnica sa infrastrukturom na Starom arodromu ove godine će biti uloženo oko 160 miliona dinara. Po skoro 80 miliona dinara izdvajaju Grad i Ministarstvo privrede, a biće napravljeno više od 1,2 kilometara ulica na toj lokaciji, rečeno je za KruševacGrad u ovdašnoj Gradskoj upravi

Prema navodima načelnika kruševačke Gradske uprave Ivana Anđelića, Grad je kod Ministarstva privrede konkurisao za sredstva za izgradnju saobraćajnica sa infrastrukturom u okviru PDR Stari aerodrom faze jedan i dva te, u okviru podrške za unapređenje poslovne infrastrukture za ovu godinu, dobio 79,57 miliona dinara. Isto toliko će iz lokalnog budžeta uložiti Kruševac.

– Projektom je predviđena izgradnja novoplaniranih saobraćajnica sa infrastrukturom, ukupne dužine 1,2 kilometra. Planirano je njihovo kompletno opremanje hidrotehničkom infrastrukturom – vodovodnom mrežom i atmosferskom i kanalizacijom otpadnih voda, kao i opremanje elektroenergetskih instalacija, saobraćajne signalizacije i pejzažno uređenje – navodi Anđelić u odgovorima dostavljenim našoj redakciji.

Na pomenutoj lokaciji od 2016. godine do sada je prodato 16 parcela, površine od oko šest hektara i 35 ari, od čega je Grad prihodovao skoro 588 miliona dinara.

Namena preostalih parcela, prema njegovim navodima, biće poznata nakon što Skupština usvoji izmene Planova detaljne regulacije Stari aerodrom faza 1 i faza 2, što je u toku.

Iznos sredstava koji bi Grad mogao da očekuje od prodaje preostalih parcela, navodi Anđelić, nije moguće unapred predvideti jer se “prodaja, odnosno otuđenje građevinskog zemljišta u svojini grada vrši javnim nadmetanjem, a početnu cenu utvrđuje Poreska uprava, filijala Kruševac, tako da prodajnu cenu parcela nije moguće unapred predvideti”.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top