Za dan četvoro novoobolelih, četrdesetak tokom dve nedelje

Postavljeno: 22.07.2021

U Rasinskom okrugu je tokom prethodne dve nedelje zabeleženo četrdesetak slučajevaoboljevanja od korone, od među kojima je tridesetak u Kruševcu. U tom periodu prvu dozuvakcine primilio je oko 1.300 lica u Okrugu, među kojima je više od polovine vakcinisano uKruševcu

Četiri nova slučaja oboljevanja od korone registrovana su, prema podacima kruševačkogZavoda za javno zdravlje, tokom prethodna 24 sata. Dva novoobolela lica su iz Kruševca, apo jedno iz Trstenika u Ćićevca. U ostalim opštinama Rasinskog okruga nije bilonovoobolelih.

Za dan je, prema pomenutim podacima, prvu dozu vakcine u Rasinskom okrugu primilo 121lice, od kojih je u Kruševcu vakcinisano 87.

Podaci pokazuju da je u Rasinskom okrugu od početka epidemije zabeleženo 21.389slučajeva oboljevanja od korone, od čega je u Kruševcu 11.136. Prvu dozu vakcine u Okruguje primilo ukupno 77.170 lica, među njima 45.796 je vakcinisano u Kruševcu, dok je obedoze na nivou Okruga dobilo 74.230 osoba, a u Kruševcu 43.777.

U kruševačkoj Opštoj bolnici već pet nedelja nema pacijenata koji su hospitalizovani zbogkorone.

U ovdašnjoj Kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 37 pacijenata, a kod njih 34 -oro jepotvrđeno prisustvo virusa kovid 19. Nažalost, uprko naporima lekara u toj zdravstvenojustanovi su preminula dva pacijenta kod kojih je virus bio potvrđen.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top