Večeras prestaje leto i počinje jesen

Postavljeno: 22.09.2021

Ovogodišnje leto završava se večeras u 21 sat. Tada počinje jesen, a sa njom evo priče i slika za laku noć.

Bilo kako bilo, svidelo se nama ili ne, neko će se radovati, a drugi možda i tugovati. Tako je to u životu. Slike sa terase na sedmom spratu solitera 49 u Jug Bogdanovoj ulici u Lazarevom gradu, koje Vam donosimo, pokazaće vam šta je to u ljudskom biću, kako je jedna baka pomogla golubovima u hladnim danima.

Ako ćemo po onoj melodiji „Neke ptice nikad ne polete“ onda su golubovi, koji su se odomaćili na ovom balkonu pravi primer istine o dobrim ljudima, pa ma koje godišnje doba bilo.

Penzionerka Natalija Dumanović, koja je na pragu devete decenije života, vodila je i vodi brigu o njima, a oni su i danas sleteli u svoj dom, kako ona kaže, da se zahvale na gostoprimstvu. Možda potraže neko drugo mesto za svoj i boravak ispiljene mladeži. Postoji, međutim, verovanje da su golubovi plemenite ptice i da tek tako ne napuštaju staro gnezdo.

Vreme će pokazati istinu. Leto je nekom bilo po ukusu, drugima ne, a svaka prognoza za jesen je nezahvalna. Tu smo nemoćni, ne možemo uticati na vremenske prilike, ali možemo da pomognemo ukoliko je bespomoćnim životinjama pomoć potrebna.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top