Vaskrsnuće vaterpolista Rasine

Postavljeno: 16.11.2022

Iako su ih mnogi rivali u Prvoj B ligi otpisali za titulu, vaterpolisti kruševačke Rasine su ih posle tri kola demantovali. Trijumfovali su tri puta u nizu i da šest bodova vode na tabeli. Uz to, uvereni su u pobedu u narednom meču sa trećeplasiranim VK Palilula sa bodom manje.

-Niko nas neće zaustaviti u seriji pobeda. Imamo mlade i talentovane igrače isključivo iz Kruševca i nemamo razloga, za sada, da tragamo za pojačanjima. Cilj je povratak u Prvu A ligu gde smo igrali dve sezone. Primarno nam je da deca iz Kruševca iz naše škole plivanja i vaterpola čine okosnicu takmičarskog tima i od toga nećemo ni po koju cenu odustati-ističe generalni sekretar kluba Vladimir Tomašević.

Šef struke Akeksandar Matejić ponosan je na dosadašnji rad i učinak. Smatra da će vremenom postati interesantni i za mnogo veće klubove.

-Ništa novo kada je to u pitanju. Rasina već ima nekoliko svojih igrača u drugim klubovima, a na nama je da ih učimo najbolje što možemo vaterpolu. Uslove za rad i napredak u ovom sportu imaju u gradu pod Bagdalom i kod trenera koji su listom privrženi njihovoj karijeri-kaže Aleksandar Matejić.

U Školi vaterpola, gde radi Aleksandar Milovanović sve je podređeno igračima.

– Sve je besprekorno u nastojanju da imamo što više igrača iz ovog grada. To nam je osnovni cilj. Kruševac poseduje izvanredne uslove za vaterpoliste-tvrdi Aleksandar Milovanović.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top