Sanacija robne kuće Trajal u toku

Postavljeno: 16.11.2022

Dvadesetak dana nakon požara koji se dogodio u robnoj kući Trajal, kada je kompletno izgorela krovna konstrukcija i treći sprat kineske robne kuće Youmart, uklonjene su sve posledice koje su predstavljale potencijalnu opasnost za prolaznike i vozila. Nastavlja se sa daljom sanacijom

Deo spoljne fasade okrenut ka glavnoj gradskoj ulici, za koju je procenjeno da predstavlja potencijalnu opasnost za prolaznike, porušen je, nakon čega je ovaj deo Vidovdanske ulice pušten u saobraćaj, a ponovo je slobodan i prolaz za pešake.

Građevinska firma BLD, angažovana od strane kompanije Trajal, trenutno radi na sanaciji unutrašnjosti požarom zahvaćenog objekta, a kada će ti radovi biti okončani, za sada se ne zna.

U Trajalu kažu da je u međuvremenu otklonjena šteta u stanovima koji su zbog požara imali neka manja oštećena, kao i da se sanira deo prostora u Kruševačkom pozorištu, u koji je  tokom gašenja požara ušla voda. Ostali objekti u okruženju nisu imali oštećenja.

Iako se zvanično još uvek ne zna šta je uzrok požara, prema nezvaničnim informacijama u pitanju su loše instalacije.

Ono što se još uvek ne zna je da li će nakon sanacije objekat biti prostorno isti, kao ni buduća namena prostora čija je rekonstrukcija u toku.

U Trajalu kažu da im je bilo najvažnije da se sanira, odnosno, ukloni deo zida koji je predstavljao potencijalnu opasnost za pešake i vozila, te da se radi na tome da se sa rekonstrukcijom objekta završi što pre.

Uz veliku zahvalnost svima koji su dali doprinos u gašenju požara, u fabrici koja je vlasnik objekta kao najbitnije navode to da nije bilo ljudskih žrtava, kao ni povređenih.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top