Vaskrsnuće muškog rukometa u Aleksandrovcu

Postavljeno: 27.08.2021

U Aleksandrovcu muški rukomet se vratio na velika vrata srpskog sporta. Rukometaši Župe plasirali su se u Super B ligu i vratili sećanje na uspehe koje su imali još u bivšoj Jugoslaviji

– Vratili su nas na stara dobra vremena ovog sporta. Ostao je samo još jedan korak do najvišeg ranga i svi se iskreno nadamo da su na dobrom putu da uspešno obave i taj zadatak -kaže nekadašnji čuvar mreže i vođa koji je mogao da bira klub u zemlji i inostranstvu, sada predsednik Sportskog saveza u Aleksandrovcu.

U novom rangu izvučeni su i parovi prvog kola: Vranje – Kuršumlija, Priboj – Hajduk Veljko iz Negotina, Vlasotince – Topličanin iz Prokuplja, Jastrebac iz Blaca – Jagodina, Župa 54 -Bela Palanka i Zlatar iz Nove Varoši – Metalac iz Kraljeva.

Tabela izgleda ovako: Jagodina, Bela Palanka, Topličanin, Hajduk Veljko, Kuršumlija, Metalac, Zlatar, Priboj, Vlasotince, Župa 54 i Vranje 1917.

U ovakvoj konkurenciji u vinorodnoj Župi  su ubeđeni da ce ih njihovi rukometni ,,vanzemaljci,, obradovati već u narednoj sezoni i izboriti mesto u najelitnijoj, rukometnoj Super ,,A,, ligi Srbije.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top