Vanredna situacija i u Aleksandrovcu

Postavljeno: 08.07.2020

Od jutros je na snazi vanredna situacija i Aleksandrovcu, a ova odluka doneta je zbog pogoršanja epidemiloške situacije u toj opštini

Prema rečima doktora Saše Dunjića, šefa Kovid ambulate u Aleksandrovcu, od u petak 13 poslatih uzoraka briseva, 10 je pozitivnih na korona virus, a još uvek se čekaju rezultati za uzorke poslate od subote do danas.

U Kovid ambulantu u toj opštini , kako navodi Dunjić, dnevno se javi između 70 i 80 građana.

Rekordan broj pacijenata javio se pre dve dana , njih 120, a juče ih se javilo stotinak. Većina naših pacijenata, između 80 i 90 odsto je sa lakšom kliničkom slikom i oni se nalaze na kućnom lečenju– kaže doktor Dunjić, dodajući da se svi pacijenti sa težom kliničkom slikom šalju u kruševačku Bolnicu. 

Prema poslednjim podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje,  od početka epidemije u opštini Aleksandrovac registrovana su 74 slučaja obolevanja od korona virusa, a sa rezultatitima koji su jutros pristigli taj broj povećao se na 84.

U Kovid ambulanti kažu da dvoje pacijenata koji su preminuli od korona virusa, kako se zvanično navodi, nisu prošli kroz kovid ambulantu u toj opštini, te da se verovatno radi o licima se samo vode da žive u toj u opštini.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top