Uručena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

Postavljeno: 13.06.2020

U Kruševačkom pozorištu održana je privredna manifestacija „Put ka vrhu“, koju zajednički organizuju Privredna komora Srbije, Univerzitet u Novom Sadu i Agencija „Media invent“ iz istog grada. Na prigodnoj svečanosti uručena su priznanja kompanijama, institucijama i pojedincima za ostvarene rezultate u prethodnoj godini, a u cilju podsticanja preduzetništva i privrednog razvoja u Rasinskom okrugu i na severu Kosova i Metohije

U ime domaćina i organizatora, učesnike manifestacije pozdravili su i uručili priznanja laureatima Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca, Predrag Vukićević, direktor PKS Regionalne privredne komore Rasinskog okruga i Vlado Markanović, direktor Agencije „Media invent“ iz Novog Sada.

Za lidera održivog razvoja proglašena je Trajal Korporacija, koju više godina uspešno vodi Miloš Nenezić, a priznanje je primila Andijana Jovanović, zamenica generalnog direktora. Najbolja kompanija Rasinskog okruga je „PPT Namenska“ iz Trstenika, a nagrada je uručena direktorki Anđelki Atanasković. 

Mićo Mićić, načelnik opštine Bijeljina iz Republike Srpske (BiH), primio je nagradu za uspešan razvoj pobratimske saradnje između naša dva grada, koja je potpisana 8. avgusta 2008. godine. Ambasador Indonezije u Srbiji Mohamed Čandra priznanje za jačanje privrednih veza Srbije i Indonezije će primiti 19. juna, prilikom posete Kruševcu. 

Za najženu u biznisu proglašena je  Lidija Matejić Jovanović, vlasnica firme „Matejić“ iz Kruševca, za najbolji brend Hotel „Gorski“ na Kopaoniku, čiji je generalni menadžer Milorad Janković, a za lidera ekološke odgovornosti kompanija „Valvoline“ Kruševac, Jasmina Stanić, EHS specijalist. 

Za kontinuitet u poslovanju i tržišnu pozicioniranost nagrađena je kompanija „14. oktobar“, a priznanje je primio Aleksandar Vasiljević, generalni direktor. Nagrada za agrar je pripala Mlekari „Eko mlek“ iz Kaonika, koju je preuzeo Saša Nedeljković, zamenik generalnog direktora, a za najbolje usluge Nemanji Stankoviću, generalnom direktoru kompanije „Joter“, d.o.o. 

Za najmenadžera u zdravstvu proglašen je dr Dušan Šokorac, generalni direktor Specijalne bolnice „Ribarska Banja“.

Priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljena su i istaknutim pojedincima sa teritorije Kosovskomitrovačkog okruga i to: Slavku Simiću, njegovom načelniku, za doprinos razvoju lokalne samouprave,  Ivanu Milojeviću, društvenom i javnom radniku, za doprinos opstanku srpskog narods na Kosovu i Metohiji, dr Branku Prodanoviću, preduzetniku i vlasniku preduzeća „Pro prom“ iz Zubinog Potoka, za negovanje preduzetničke kulture u regionu i novinaru Andriji Igiću, dopisniku RTS sa Kosova i Metohije, za angažovano informisanje i društvenu odgovornost.

Za prijateljske veze i unapređenje saradnje priznanje će naknadno biti uručeno Kineskoj Centralno evropskoj logističkoj zoni sa sedištem u Budimpešti.

Priznanje čine Povelja i zlatnik sa likom dunavskog kapetana Miše Anastasijevića, velikog srpskog privrednika i dobrotvora iz 19. veka, koji je deo svoga bogatstva podelio sa svojim narodom. Svome otečestvu je, pored ostalog, ostavio čuveno Kapetan Mišiino zdanje u kojem je sada smešten Rektorat Univerziteta u Beogradu.

U ime nagrađenih zahvalilka se Anđelka Atanasković, generalna direktorka kompanije „PPT Namenska“ i predsednica Parlamenta privrednika Rasinskog okruga. Manifestaciju je uspešno vodio novinar iz „Media inventa“ iz Novog Sada Milivoje Beštić, a u muzičkom progranu nastupile su vokalni solisti Sanja Ivanović i Kristina Damjanović, učenice Muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Kruševca.

Ž. Milenković

Ostale vesti

back-to-top