Uručeno četrnaest priznanja „Kapetan Miša Anastasijević”

Postavljeno: 24.06.2022

Priznanja „Kapetan Miša Anastasijević” uručena su pojedincima, preduzećima i ustanovama iz Kruševca i Regiona na svečanosti pod nazivom „Od Kapetana Miše do Nikole Tesle” održanoj u Kruševačkom pozorištu. Osnovni cilj projekta je afirmacija privrednog i društvenog stvaralaštva.

– Ja sam već petnaesti put ovde u Kruševcu, u projektu „Put ka vrhu”, promociji Kruševca, regiona, prosperiteta i uspeha. Sastali smo se da dodelimo priznanja „Kapetan Miša Anastasijević” najboljim privrednicima, preduzetnicima, kompanijama i ljudima čiji je rad mjerljiv kroz poslovnost, tržišnu poziciju, kooperativnost, odnose s javnošću, moralne i etičke vrednosti, održivi razvoj i liderstvo – rekao je za KruševacGrad direktor „Media Invent” Novi Sad, Vlada Markanović.

Plakete i zlatnike sa likom Kapetana Miše Anastasijevića, na osnovu stručnih ocena, dobilo je 12 izabranih kompanija, brendova, ustanova i pojedinaca iz Kruševca i Regiona, koji su svojim zalaganjem doprineli razvoju zajednice.

Za doprinos razvoja akademskog obrazovanja, nagradu je dobio Poljoprivredni fakultet u Kruševcu, Univerziteta u Nišu. Zavod za javno zdravlje Kruševac dobio je plaketu za doprinos razvoju zdravstva na nivou Srbije, za afirmaciju sporta nagrađen je fudbalski klub „Trayal”, a za kontinuitet u razvoju poslovanja preduzeće „PPT armature” iz Alekdandrovca. Preduzetnička radnja „Pile” iz Trstenika dobila je priznanje za afirmaciju preduzetničke kulture. U kategoriji podstrek za promene, nagradu je dobila kompanija „Kromberg i Šubert”, dok je za kvalitet proizvoda priznanje pripalo kruševačkoj kompaniji „Konstrukcije”. Za izuzetnu inovaciju plaketu je dobio Zoran Mihajlović, vlasnik preduzeća iz Trstenika.

U kategoriji poslovni lider na nivou Srbije nagrada je pripala Radetu Jeftoviću, generalnom direktoru kompanije „Vino Župa“, a za lidera u razvoju komunalnih delatnosti plaketa je pripala direktorki Javnog komunalnog preduzeća Kruševac Snežani Radojković. Predsedniku asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije, profesoru dr Zoranu Punoševcu dodeljena je nagrada za stručni i naučni doprinos razvoju Kruševca i Srbije. U kategoriji lidera održivog razvoja plaketa je pripala kompaniji „BG produkt 1996” iz Kruševca.

Posebna priznanja, bronzane povelje „Kapetan Miša Anastasijević”, dodeljuju se istrajnim saradnicima za 22. godine vernosti u projektu „Put ka vrhu”. Jedna je pripala kompaniji „Trayal” i generalnom direktoru Milošu Neneziću, a druga predsedniku Skupštine grada Kruševca Predragu Vukićeviću.

Na svečanosti je predstavljena i monografija „Heroji i neimari”, koju su priredili ugledni novinari na čelu sa pesnikom Perom Zupcem.

– Ova knjiga je veliki projekat, nacionalna zahvalnica neimarima i herojima, koji su dali doprinos. U knjizi su ličnosti, kolektivi i brendovi Srbije i Republike Srpske – rekao je urednik monografije Pero Zubac.

Inače, priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ je ustanovljeno 2000. godine, radi promocije privrednog i društvenog stvaralaštva, u okviru projekta „Put ka vrhu” koji zajednički realizuju „Media invent”, univerziteti u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, kao i visokoškolske ustanove Republike Srpske. Pokrovitelji su Privredna komora Srbije i Unija poslodavaca Srbije.

J.A.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top