Unošenje Badnjaka u zgradu Gradske uprave

Postavljeno: 06.01.2022

U prisustvu rukovodstva Grada Kruševca, odbornika, direktora javnih preduzeća i ustanova, predstavnika javnog i političkog života, zaposlenih… danas je, tradicionalno na Badnji dan, unet Badnjak u zgradu Gradske uprave. Ovaj čin obavila je gradonačelnica Jasmina Palurović, a verski obred izveli su sveštenici Kruševačke eparhije na čelu sa episkopom gospodinom dr Davidom Perovićem

U nadahnutoj besedi, kruševački episkop gospodin dr David Perović, podsetio je na žrtvu Gospoda Isusa Hrista i našu obavezu, da kao vernici sledimo njegov put i poštujemo vrednosti i načela kojima se i on rukovodio. Poželeo je mir, slogu i blagodat svim građanima i da u ljubavi sa svojim porodicama provedu naveče uoči Božića.

Božićnim čestitkama pridružila se i gradonačelnica Jasmina Palurović. Ona je podsetila da je godina za nama bila obeležena velikim jubilejom – 650 godina od osnivanja grada Kruševca, ali da je osim brojnih događaja u tom duhu, bila u znaku velikog rada, borbe, posvećenosti i odgovornosti iskazanog prema svim građanima.

Rezultati te borbe i rada vidljivi su na svakom koraku u gradu koji je svakim danom sve lepši, uređeniji,čistiji i ponosniji.

– Godina u koju smo zakoračili neće biti nimalo lakša, ali ćemo nastaviti da radimo sa istim žarom, energijom i željom kao i do sada. Ljubav, vera, nada, sloga i zajedništvo su ključ svakog uspeha – zaključila je Gradonačelnica. Ona se zahvalila svim građanima i saradnicima na angažovanju i trudu koji su iskazali u zajedničkoj borbi za bolji Kruševac, izrazivši uverenje da će se takvim tempom nastaviti i ubuduće.

Episkop kruševački gospodin dr David Perović i gradonačelnica Jasmina Palurović svoje besede završili su čestitkama vernim građanima Kruševca povodom Badnjeg dana i nastupajućeg najvećeg hrišćanskog praznika – Božića, tradicionalnim pozdravom „ Mir Božji, Hristos se rodi“!

Foto: portal Gradske uprave Kruševac

Izvor: Gradska uprava Kruševac

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top