Unija žena SNS Kruševac pozvala javnost da osudi uvrede opozicionih lidera na račun žena u ovoj stranci

Postavljeno: 23.01.2019

– Unija žena Gradskog odbora srpske napredne stranke Kruševac najoštrije osuđuje sve učestalija vređanja koja na račun žena iznose predstavnici opozicije pre svega predstavnici Đilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog Saveza za Srbiju – rekla je narodna poslanica i  predsednica Unije žena Gradskog odbora SNS Dragana Barišić na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovale žčlanice unije na javnim funkcijama u gradskoj vlasti

– Pitamo se danas koju nam to politiku predstavljaju Đilas, Jeremić, Veselinović i ostali čelnici saveza za Srbiju. Je li to politika vređanja žena, pozivanje  na silovanje žena, na linč, naazivanje žena najpogrdnijim mogućim imenima. Da li je to ona politika koju žene u Srbiji žele? – upitala je Dragana Barišić.

Barišićka nije pominjala da su konkretan povod za ovu, kao i jučerašnju konferenciju Unije žena SNS u Beogradu, bile uvrede koje je glumac Sergej Trifunović na tviteru uputio novinarki Srpskog telegrafa, ali je u pitanjima koja je uputila i državnim organima i institucijama, nabrojala uvrede koje su stizale na račun žena iz Srpske napredne stranke.

– Ovom prilikom pitamo sve predstavnike svih nadležnih organa i institucija šta to treba da se dogodi da bi se oni oglasili i osudili svakodnevno nasilje predstavnika Saveza za Srbiju.
Da li je normalno da se poziva na silovanje predsednice Vlade Republike Srbije? Da li je normalno da se predsednica parlamenta naziva najpogrdnijim imenima i da se fizički napada? Da li je normalno da se novinarke prebijaju i nazivaju najpogrdnijim imenima? A sve to čine predstavnici Saveza za Srbiju – navela je Barišićka, uz ocenu da opozicija nema program, te da na „ovaj način prikriva svoju nesposobnost“.  

Ona je ocenila kao zabrinjavajuće to što veći deo javnosti, medija, civilnog sektora, kao  i oni koji su zaduženi da brinu o rodnoj ravnopravnosti nisu reagovali na uvrede koje, kako je rekla, iznose čelnici Saveza za Srbiju, a naročito što na njih nisu reagovale poslanice Saveza za Srbiju i članice Ženske parlamentarne mreže, te pozvala medije, nevladine organizacije, ali i žene koje podržavaju politiku Saveza za Srbiju da javno osude ovakav izraz nepoštovanja prema ženama.

– Savez za Srbiju i njegovi lideri šalju opasnu političku poruku koja promoviše nasilje u našem društvu i mi smo se danas okupile da pozovemo civilni sektor i sve žene koje se bave javnim poslom da osude progon svih nas koje drugačije mislimo – poručila je Barišićka. Dodala je i da Srpska napredna stranka sve vreme govori o nultoj toleranciji prema svim oblicima nasilja, te da je to prethodnih godina i pokazala kroz konkretna zakonska rešenja, da „zahvaljujući inicijativi Aleksandra Vučića danas imamo zakon o sprečavanju nasilja u porodici“, te da je „Srbija pod liderstvom Aleksandra Vučića postala poštovana zemlja, zemlja novih radnih mesta i sigurnosti koja omogućava svim svojim ljudima da žive u miru“.

Na pitanje da li su funkcionerke Srpske napredne stranke koje su doživele pretnje, uvrede i verbalno nasilje od strane političkih oponenata iskoristile činjenicu da Srbija sada ima odgovarajuću zakonsku regulativu i institucije da podnesu prijave protiv lica koja su izvršila nasilje kako bi ona bila procesuirana i kažnjena, Barišićka je rekla da „predsednica Vlade i predsednica Skupštine imaju mnogo važnijih, bitnijih obaveza i u Vladi i u Parlamentu i jednostavno sve mi treba da stanemo u njihovu zaštitu“.

Iako najavljena kao redovna konferencija za novinare, na ovoj konferenciji nije bilo moguće dobiti odgovore na neka druga pitanja, kao što su pitanja vezana za organizovani odlazak Kruševljana na skup podrške Putinu ili komentar na vest da je kruševački odbornik SNS, Velibor Jovanović Srpskoj naprednoj stranci u Beogradu poklonio prostor vredan 1,2 miliona evra.

– Svi građani Srbije su imali pravo da  podrže Gospodina Putina – rekla nam je Barišićka i uz objašnjenje da je ovo „tematska konferencija“, za ostala pitanja uputila nas je na neku od narednih redovnih konferencija u toj stranci.    

Ostale vesti

Komentari

  1. Vera kaže:

    Kako li ih nije barem malkice sramota ?
    Ceo kruševac zna da su ovo najobičnije Manojlovićske laži ali eto, moraju da ih pročitaju sa osmesima na licima !
    FUJ!

  2. Trifke kaže:

    Sta je sa Jutkom „ljubavnikom“?

2 thoughts on “Unija žena SNS Kruševac pozvala javnost da osudi uvrede opozicionih lidera na račun žena u ovoj stranci

Comments are closed.

back-to-top