U Stopanji otvoren vrtić za 75 mališana

Postavljeno: 21.10.2021

Vrtić „Biseri“, koji postoji više od 60 godina, obnovili su i opremili Fondacija Novak Đoković i Opština Trstenik, a rekonstruisani objekat može da primi 75 mališana

Za devojčice i dečake iz Stopanje uređene su tri radne sobe, prihvatna kuhinja, toaleti, hodnik te pomoćne prostorije za vaspitače.

U rekonstrukciju te predškolske ustanove, kako je saopšteno iz Fondacije Novak Đoković, uloženo je 22,7 miliona dinara, 12 miliona dinara je obezbedila Fondacija, a 10,7 miliona dinara Opština Trstenik.

Marina Petrović, direktorka „Bisera“, je ponosna što je vrtić prerastao u ustanovu.

Naš vrtić postoji više od 60 godina i vremenom je prerastao u ustanovu vrednu pažnje i ponosa građana Trstenika i okoline. Saradnja sa Novak Đoković fondacijom za nas predstavlja veliku čast i privilegiju – istakla je ona.

Otvaranju vrtića su, osim nje, prisustvovale globalna direktorka Novak Đoković fondacije Jelena Đoković, nacionalna direktorka fondacije Maja Kremić i predsednica opštine Trstenik Milena Turk.

“Biseri“ su vrtić sa dugom tradicijom koji će na ovaj način dobiti novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Zbog ovoga se Fondacija trudi da sav nameštaj, oprema, didaktika i igračke budu u skladu sa priznatim metodama, te da prate pravilan razvoj svakog deteta. Stopanjci su divni ljudi i radujemo se što ćemo njima i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom – izjavila je Jelena Đoković.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top