U Rasinskom okrugu na kombinovanoj nastavi uglavnom đaci iz Kruševca

Postavljeno: 14.10.2021

Kombinovanu nastavu trenutno pohađaju đaci iz 28 odeljenja u Kruševcu i jednog u Trsteniku, dok su na onlajnu učenici iz dva odeljenja kruševačkih škola, podaci su ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje. Svi ostali đaci na području Rasinskog okruga, osim kovid pozitivnih, onih koji su u karantinu zbog bolesti članova porodice, ili imaju neke druge zdravstvene probleme, redovno idu u školu

Podaci pokazuju da je na kombinovanom modelu nastave, koji podrazumeva deljenje odeljenja na dve grupe i odlazak grupa svaki drugi dan u školu, 17 odeljenja u srednjim i 11 odeljenja u osnovnim školama u Kruševcu.

Za prethodnih sedam dana, od 5. do 12. oktobra, korona je potvrđena kod 164 đaka iz Rasinskog okruga. Među njima je 124 učenika iz Kruševca, 15 iz Trstenika, devet iz Aleksandrovca, osam iz Brusa, sedam iz Varvarina i jedan iz Ćićevca – rekla je za naš portal epidemiolog u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje Mirjana Avramović.

U nedelji od 28. septembra do 5. oktobra zabeležen je 161 slučaj korone među đacima u Rasinskom okrugu, dok je u nedelji koja je njoj prethodila bilo 129 slučajeva oboljevanja školaraca.

Podaci kruševačkog Doma zdravlja pokazuju da se tokom prethodnih šest nedelja poovećava broj dece sa respiratornim tegobama, te da se u dečijoj kovid ambulanti, u koju se javljaju sva deca do 18 godina, poslednjih dana obavi između 150 i 180 pregleda dnevno.

J.B.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top