+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » U opštinama Brus, Aleksandrovac, Ćićevac za predsednike opština izabrani dosadašnji predsednici

U opštinama Brus, Aleksandrovac, Ćićevac za predsednike opština izabrani dosadašnji predsednici

Nakon aprilskih izbora novi sazivi lokalnih skuština zasedali su u Brusu, Aleksandrovcu i Ćićevcu, a tokom juna to će biti učinjeno u Kruševcu, Varvarinu i Trsteniku

Nova Srbija je u Brusu, predvodjena predsednikom opštine, na lokalnim izborima osvojila 19 od ukupno 29 odborničkih mesta što joj je omogućilo da samostalno formira lokalnu vlast.

Milutin Jeličić Jutka ostaje na mestu predsednika opštine, za njegovog zamenika izabran je Arandjel Stojković, dok su za članove Opštinskog veća izabrani Milica Janić, Mikica Pršić, Mirčeta Miljković, Igor Tamburić i Predrag Obradović. Skupštinom će predsedavati Miroslav Panić, njegova zamenica će biti Jasmina Savić, a sekretarka Milica Mihajlović.

Milutin Jeličić, predsednik Opštine, kazao je da će lokalna vlast nastaviti sredjivanje grada, raditi na asfaltiranju većih zaseoka, a da će, što se tiče školstva, zdravstva, kulture, sporta, srediti ono što je u domenu opštine kako bi poboljšali uslove rada. Podsetio je da je kapacitet predškolske ustanove proširen te da će moći da primi još stotinak dece, te da će Opština od nadležnih zatražiti i otvaranje novih radnih mesta za vaspitače.

U opoziciji je u Brusu ostala SNS sa 7 odbornika, SPS – DSS koja ima dva te GG Disko Predolac koju predstavlja jedan odbornik.

Opštinu Ćićevac će u narednom četvorogodišnjem mandatu predvoditi predstavnici Pokreta za očuvanje opštine Ćićevac, koji je na lokalnim izborima osvojio 13 od ukupno 25 odborničkim mesta. Za predsednika Opštine na nedavnoj sednici SO Ćićevac izabran je Zlatan Krkić, dosadašnji predsednik koji je pobedničku listu predvodio na lokalnim izbirima.

On je podsetio da je lokalna vlast nastavlja započeto, jer je tu već 14 godina, a kao prioritet naveo završetak projekta vodosnabdevanja Ćićevca.

Skupština opštine Ćićevac je za zamenika predsednika opštine izabrala Zvezdana Babića, dok će predsednik Skupštine opštine biti Slavoljub Simić. Izabrano je i 11 članova Opštinskog veća. Iako koalicioni sporazum nije potpisan Pokret za očuvanje opštine Ćićevac ima podršku Nove Srbije, koja je osvojila 4 odbornička mesta, a bila je njihov koalicioni partner u prethodnim mandatima.

Ćićevačku Skupštinu, osim te dve opcije čini i 8 odbornika sa liste SNS-a. Na prvoj sednici novog saziva Skupštine opštine Aleksandrovac, Jugoslav Stajkovac ponovo je izabran za predsednika opštine. Za njega su glasala 54 od 58 prisutnih odbornika, a Pokret za Župu, koji je on predvodio, osvojio je na izborima apsolutnu većinu, odnosno 32 odukupno 59 odborničkih mesta „Ni sa jednom strankom nisam pravio koaliciju. Glasanje je bilo tajno i ne znam ko je još od odbornika glasao za mene“ rekao je Stajkovac za dodavši da su svi izabrani funkcioneri nove gradske vlasti članovi Pokreta za Župu i nestranačke ličnosti, ali da na eventualnu koalicionu saradnju još uvek nije stavljena tačka.

On se nakon izbora obratio novom odborničkom sazivu Skupštine najavljujući da će vlast u Župi nastaviti da radi na unapredjenju infrastrukture, efikasnijoj opštinskoj upravi i razvoju privrede i poljoprivrede.

Na konstitutivno sednici opštinskog parlamenta za predsednika Skupštine opštine Aleksandrovac izabran je mr Toma Savković a za njegovog zamenika Zoran Pavličević . Za zamenika predsednika opštine izabran je Mihajlo Milić – Geci, a za sekretara Skupštine opštine Aleksandrovac Ivan Novaković.

Odbornici Skupštine opštine Aleksandrovac izabrali su i Opštinsko veće a u njemu će u narednom periodu sedeti Miljko Simić, Marko Gajić, Slavomirka Djurić, Miroljub Miljković, Ivan Mihajlović, Goran Savović i Milorad Petrović.

Nakon aprilskih izbora novi sazivi lokalnih skuština zasedali su u Brusu, Aleksandrovcu i Ćićevcu, a tokom juna to će biti učinjeno u Kruševcu, Varvarinu i Trsteniku Nova Srbija je u Brusu, predvodjena predsednikom opštine, na lokalnim izborima osvojila 19 od ukupno 29 odborničkih mesta što joj je omogućilo da samostalno formira lokalnu vlast. Milutin Jeličić Jutka ostaje na mestu predsednika opštine, za njegovog zamenika izabran je Arandjel Stojković, dok su za članove Opštinskog veća izabrani Milica Janić, Mikica Pršić, Mirčeta Miljković, Igor Tamburić i Predrag Obradović. Skupštinom će predsedavati Miroslav Panić, njegova zamenica će biti Jasmina Savić, a sekretarka Milica Mihajlović. Milutin Jeličić, predsednik Opštine,…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !
x

Proveri i

Napretku bod u Bačkoj Palanci

Utakmica 8. kola Super lige Srbije između Bačke i Napretka završena je bez golovaNisu se ljubitelji fudbala nagledali golova u ...

Branislav Nedić: „Ženski rodoslov“ stiže za Vidovdan

Na poziv Madlenijanuma iz Beograda, Kruševačko pozorište će učestvovati u projektu pozorišne adaptacije knjjige „Ženski rodoslov“ poznate kruševačke književnice Ljiljane ...

Osumnjičen za dilovanje

Pripadnici kruševačke policije uhapsili su D. N. (1974) iz okoline ovog grada, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo ...

Protiv Vranja nema laganja

Mlade fudbalerke Ženskog fudbalskog kluba Napredak Junior 2018. koje se takmiče u Razvojnoj ligi, u susret petom susretu protiv Dinama ...

O Romima i Romkinjama bez predrasuda

Centar za istraživačko novinarstvo Kruševac – CINK uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, organizovao je Kruševcu trodnevni seminar o jačanju ...