U Kruševcu uz sajt sajamskola lakše do budućeg zanimanja

Postavljeno: 31.01.2021

Sve kruševačke srednje škole okupljene na jednom mestu sa informacijama o upisu, obrazovnim profilima i mogućnostima koje đacima pruža školovanje za svako od navedenih zanimanja. To je ukratko opis sajta sajamskola.eckarijera.rs koji je kruševački Edukativni centar nedavno pokrenuo u okviru projekta „Znanjem do posla“

Cilj je da se na taj način đacima, pre svega osmacima, pomogne u izboru budućeg zanimanja.

– Na sajtu je mapa sa lokacijama srednjih škola. U okviru svake škole nalaze se informacije koliko poena je potrebno za upis svakog obrazovnog profila, na koje fakultete mladi kasnije mogu da idu, koje su oblasti u kojima kasnije mogu da se nađu odnosno koja su to zanimanja kojima nakon završene škole mogu da se bave – kaže predstavnica Edukativnog centra Tijana Stefanović, koja se u okviru projekta „Znanjem do posla“ bavi karijernim vodjenjem i savetovanjem.

Ideja o ovakvom „okupljanju“ škola, odnosno informacija, došla je usled epidemije korona virusa i sve veće usmerenosti na dobijanje informacija preko interneta, odnosno onlajn.
Mladima pred kojima je upis u srednje škole preostaje samo da zakorače u virtuelni obilazak kruševačkih srednjih škola i da saznaju sve što ih interesuje.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top