Mališani pokazali kreativnost

Postavljeno: 16.06.2023

U Centru za stručno usavršavanje u Kruševcu, drugog dana seminara „Stopama Vidovdana“, a u okviru programa „Vidovdan 2023“, organizovane su radionice „Lazarevi botaničari“ i „Rozeta mog grada“, za učenike osnovnih škola

– Centar za stručno usavršavanje već po tradiciji učestvuje u obeležavanju praznika Grada- Vidovdana, sa našim redovnim saradnicima, a potrudili smo se da pripremimo što kvalitetniji program, i obuhvatimo sve uzrasne kategorije – rekao je u uvodnom delu direktor CSU Nikola Džugurdić.

Inače, drugog dana održane su dve radionice za učenike od 4. do 6. razreda- „Lazarevi botaničari“, u kojoj su dečica imala priliku da se upoznaju sa bogatstvom biljaka koje se nalazi na teritoriji našeg grada. Nakon teorijskog, usledio je praktični deo na kome su učenici, upotrebom različitog materijala pravili zidne ramove od biljaka. Radionicom „Rozeta mog grada“ đaci su se upoznali sa rozetama koje krase našu Lazaricu.

Učenici su imali priliku da daju mašti na volju, crtajući i bojeći rozete koje su sami smislili. Pokazali su veliko interesovanje i talenat za osmišljavanje rozeta i njene sličnosti sa cvećem.

Na kraju radionice učiteljice i nastavnice su održale predavanje o cveću koje je postojalo još od doba kneza Lazara, pri čemu su učenici uzeli aktivno učešće u razgovorima, postavljajući mnoga pitanja.

Sve u svemu, ovo je program koji podstiče znanje i maštu učenika, kao i lepotu biljaka i umetnosti.

Ognjen Milićević

Ostale vesti

back-to-top