U Kruševcu potpisivanje ugovora za kredite Fonda za razvoj

Postavljeno: 17.05.2020

U prostorijama Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga privrednici iz Rasinskog okruga potpisuju kredite za likvidnost koje im je odobrio Fond za razvoj

– Reč je o kreditima koji se realizuju u okviru Programa finansijske podrške privrednim subjektima za likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije korona virusa. Program je donela Vlada, a realizuje se preko Fonda za razvoj – podsetio je Aleksandar Šaronjić, direktor Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga.

Osnovni ciljevi Programa su da se u uslovima otežanog poslovanja izazvanog pandemijom korona virusa obezbedi podrška privrednim subjektima za nabavku obrtnih sredstava kao i za održavanje tekuće likvidnosti u cilju redovnog izmirivanja obaveza prema poslovnim partnerima, zaposlenima i državi.

Zaposleni u ARRRO takođe pregledaju kreditne zahteve privrednih subjekata sa teritorije cele Srbije, koje im dostavlja Fond za razvoj.

– Do sada je ukupno obrađeno 210 kreditnih zahteva. Ova aktivnost se nastavlja dok se sredstva ne potroše. Naša efikasnost je podignuta na najviši nivo, jer obrada zahteva se vrši svakodnevno i vikendom, sve dok posao ne bude odrađen – rekla je Sonja Jevremović, koordinatorka za međuopštinsku saradnju i projekte u ARRRO.

U narednom periodu ta Agencija će, dodala je ona, organizovati potpisivanje ugovora sa privrednim subjektima iz našeg Okruga koji su konkurisali i dobili kreditnu podršku do 10 miliona dinara.

Zaposleni u Agenciji, takođe, pružaju besplatnu pomoć oko konkurisanja i prikupljanja dokumentacije za ove kredite. 

– Postoji veliko interesovanje privrednika iz Okruga. Tu smo da sve objasnimo i olakšamo prilikom konkurisanja. Takodje, u cilju boljeg informisanja, organizovana je i promocija ove kreditne linije preko ZOOM aplikacije, svi zainteresovani su mogli da se prijave i prisustvuju direktnoj online promociji programa – podsećaju u Agenciji. 

Inače, realizacija Programa vrši se preko Fonda za razvoj, sve dok se sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine. Za realizaciju Programa izdvojeno je 24 milijarde dinara.

Iz Agencije podsećaju da se sva pitanja u vezi sa ovim Programom mogu postaviti putem elektronske adrese [email protected] Zahtevi se elektronski podnose na elektronsku adresu: [email protected] 

J.B.

Ostale vesti

back-to-top