Dodeljeni ugovori za subvencije za samozapošljavanje

Postavljeno: 07.09.2023

U cilju podsticanja zapošljavanja Grad Kruševac i Nacionalna služba za zapošljavanje- filijala Kruševac u gradskoj kući dodelili su ugovore o subvencioniusanju samozapošljavanja. Ugovore su dodelili gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje- filijala Kruševac Predrag Marković

– Svake godine se trudimo da zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje uposlimo određen broj ljudi koji će kroz program samozapošljavanja naći svoje mesto pod radnim nebom grada Kruševca. Zajedno sa Nacionalnom službom već dugi niz godina opredeljujemo oko 33 miliona, gde Grad učestvuje sa 51 procentom, a Nacionalna služba sa ostatkom od 49 procenata- to je negde oko 17,5 miliona dinara. Želim vam puno uspeha u budućem radu i da nastavite da se borite za sebe. Drago mi je što je Grad Kruševac uspeo da vam pomogne u tome. Stojimo vam i dalje na raspolaganju za svaku vrstu pomoći. Hvala Nacionalnoj službi koja 14 godina zajedno sa nama se trudi da broj nezapošljenih lica u Kruševcu godinama već opada. Svedoci smo brojki da u našem gradu ima 7.800 nezaposlenih i borićemo se da ih bude još manje – rekla je Palurovićka.

Sve prisutne je pozdravio direktor Nacionalne službe zapošljavanja – filijala Kruševac Predrag Marković:

– Svima vama čestitam na dobijenoj subvenciji za pokretanje sopstvenog biznisa. Svega toga bilo bi verovatno mnogo manje da nismo udružili sredstva i napore. Želim vam puno sreće i uspeha. Zahvaljujem Gradu Kruševcu na razumevanju i saradnji na ovim programima.

U ime korisnika subvencija, prisutnima se obratio gospodin Goran Despotović:

– Želim da se zahvalim Nacionalnoj službi za zapošljavanje i našoj opštini za dodelu subvencije. Pomoći će mi da provedem rasterećeno prvu godinu na poslu koji sam odlučio da radim. Radim izradu suvenira a ova subvencija će mi pomoći za kupovinu određenih aparata koji su mi neophodni – ističe Despotović.

Dodeli ugovora prisustvovali su i predsenik Skupštine grada Predrag Vukićević i zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović. Sredstva za dodelu subvencija su obezbedili Grad Kruševac i Nacionalna služba za zapošljavanje- filijala Kruševac.

O. M.

Ostale vesti

back-to-top