U Kovid ambulanti sve više pacijenata

Postavljeno: 24.01.2022

U kruševačkoj Kovid ambulanti dnevno se obavi više od 700 pregleda, od čega oko 70 odsto prvih. Pacijenti većinom imaju blažu kliničku sliku, a među zaraženima je podjednako i vakcinisanih i nevakcinisanih

U subotu i nedelju pregledano je ukupno oko 800 pacijenata. Kako objašnjavaju u Kovid ambulanti, pregleda je nešto manje tokom vikenda jer se kontrolni zakazuju za radni dan, izuzev ako dođe do pogoršanja kliničke slike, pa pacijent mora da dođe ranije.

Tokom prošle nedelje dnevno je bilo oko 700 pregleda, 15-tak odsto više nego nedelju ranije, a četiri puta više nego u poslednjoj nedelji prošle godine.

Prema rečima doktorke Tamare Ilić, koordinatorke u Kovid ambulati, pacijenti većinom imaju blažu kliničku sliku- curenje iz nosa, grebanje u grlu i povišena telesna temperatura koja uglavnom traje tri dana, kod nekih je nešto iznad 37, a ima i onih kod kojih ide i do 39 stepeni.

Među obolelima je podjednako i vakcinisanih i nevakcinisanih, većinu čine pacijenti od 20 do 50 godina. Na bolničko lečenje dnevno se pošalje jedan ili dva pacijenta.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u protekla tri dana u Rasinskom okrugu virus korona potvrđen je kod 1.179 lica. Najviše obolelih je iz Kruševca sa 652 nova slučaja tokom tri dana, a najmanje iz Ćićevca gde su u tom periodu registrovana 32 novobolela.

Inače, od početka epidemije, u Rasinskom okrugu korona virusom ukupno je zaraženo 44.400 ljudi. Izlečenim do sada smatra se 41.213.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top