U akciji „Treće dete“ poklon čestitke za 58 beba

Postavljeno: 25.06.2020

Porodicama koje su u prvih šest meseci ove godine dobile treće, četvrto ili peto dete, danas su  u Mozaik sali Gradske kuće, u okviru  akcije „Treće dete“ koja se već tradicionalno organizuje pred Vidovdan, uručene poklon čestitke od po osam hiljada dinara

Poklon čestitke roditeljima uručile su gradonačelnica Jasmina Palurović i profesorka Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, dr Jelena Milanović, a pored poklon čestitki od po osam hiljada dinara koje je dobilo 58 porodica, roditeljima su uručene i vunene čarapice, kao simbol Čarapana.

Dobro zdravlje i puno sreće u životu prisutnima je poželela gradonačelnica, uz poruku da će grad Kruševac nastaviti da pruža podršku roditeljima za troje i više dece, te podsećanje da je u 2020. godini iz budžeta izdvojeno 45 miliona dinara za popualcionu politiku, za oko 1,37 miliona više u odnosu na prethodnu godinu.

Prema njenim rečima, sredstva opredeljena za populacionu politiku biće utrošena na različite aktivnosti- jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje, jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama, poklon čestitke za novorođenčad, podršku porodicama za trećeg i četvrtog đaka, poklon čestitke za decu rođenu 1. januara, prevoz materijalano ugroženih učenika i podršku porodicama i deci kroz javno zagovaranje značaja populacione politike, što je nova aktivnost koja se sprovodi od ove godine.

Porodice  kojima su danas uručene poklon čestitke, kazali su da im je kao roditeljima sa troje i više dece svaka pomoć dobrodošla, te da ovakve akcije za njih znače i moralnu i materijalnu podršku.

Akcija „Treće dete“, koju kao meru populacione politike  preko nadležne gradske Komisije sprovodi Grad Kruševac, organizuje se dva puta godišnje, tokom  novogodišnjih praznika i povodom Vidovdana.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ovogodišnja akcija „Treće dete“ organizovana je bez prisustva mališana i uz poštovanje svih preventivnih mera zaštite od korona virusa.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top