Tokom vikenda u Okrugu virus potvrđen kod 68 ljudi, jedna osoba preminula

Postavljeno: 02.11.2020

Najviše novoobolelih je iz Kruševca, gde je za prethodnih 48 sati zabeleženo 36 novih slučajeva obolevanja. Još jedna osoba izgubila je bitku sa kovidom, čime se ukupan broj preminulih od posledica korone u Rasinskom okrugu popeo na 56

Prema zvaničnim podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje na teritoriji Rasinskog okrugu od početka epidemije registrovano je 1.897 obolelih od korona virusa, a samo za poslednja dva dana virus je potvrđen kod 68 ljudi.

Sa 36 novoobolelih tokom prethodna dva dana Kruševac sada ima ukupno registrovanih 1.048 slučajeva. U Aleksandrovcu je 14 novoobolelih , odnosno, 369 od početka epidemije. Trstenik ima 12 novih slučajeva za dva dana, ukupno 223, a Varvarin šest novih, odnosno, 80 od početka epidemije. Novih slučajeva obolevanja u prethodnih 48 sati nije bilo u Brusu gde je do sada registrovano 119 obolelih i Ćićevcu koji ukupno ima 58 registrovanih slučajeva obolevanja.

Broj potvrđenih slučajeva obolevanja kod đaka i nastavnika povećan je u odnosu na pre dva dana i ukupno ih je od početka školske godine 17, dvanestoro đaka i troje nastavnika.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Bolnice trenutno su smeštena 44 pacijenta, jedan manje u odnosu na prvi dan vikenda, a jedna osoba je izgubila bitku sa korona virusom.

U Rasinskom okrugu izlečenim od korona virusa smatra se 1.508 ljudi.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top