Svetosavski đaci: Luka Pašić, OŠ “Nada Popović”

Postavljeno: 14.02.2021

Luka Pašić, učenik osmog razreda OŠ “Nada Popović” predstavlja svoju školu kao Svetosavski đak. Luka je nagradu zaslužio zahvaljujući odličnom uspehu i angažovanju na brojnim takmičenjima, a nastavničko veće ove škole dodelilo je nagrade i Nađi Miletić i Tari Marković zbog izuzetnog uspeha

– Srećan sam što sam dobio Svetosavsku nagradu zato što to stvarno nisam očekivao. Trudio sam se zato što volim da se takmičim, a ne zbog nagrade. Spremao sam se onoliko koliko je bilo potrebno, učenje nije uticalo na moje slobodno vreme – kaže Luka Pašić za KruševacGrad.

Ovom svestranom učeniku idu dobro i prirodne i društvene nauke, pa je zato osvajao nagrade na takmičenjima iz matematike, informatike, fizike, biologije i srpskog jezika.

– Iz informatike sam najviše postigao pošto sam bio na Republičkom takmičenju. Više volim prirodne nauke pa zbog toga razmišljam da upišem prirodni smer u Gimnaziji. U slobodno vreme igram igrice i družim se sa prijateljima. Bavim se i sportom, već nekoliko godina, treniram tenis – navodi on.

Direktorka, Jelena Ivanović, kaže da je u OŠ “Nada Popović” uvek velika konkurencija, pa je zbog toga velika čast izdvojiti se kao najbolji.

– Biti nosilac bilo kakve nagrade u našoj školi je izuzetno zahtevno, pošto je konkurencija jaka. Ove godine smo odabrali troje najboljih, a bodovalo se prema pravilniku koji važi za nagrađivanje učenika u školi i koji je osetljiv za sve uspehe učenika po raznim kategorijama u organizaciji naše škole i Ministarstva prosvete. Naši Svetosavski đaci pokazuju sklonosti ka različitim stvarima, svestrani su, dobri su drugovi i već sada pokazuju prve oblike društveno odgovornog ponašanja – objašnjava ona.

Pored Pašića, Svetosavsku nagradu su dobile i dve njegove drugarice iz odeljenja, Nađa Miletić i Tara Marković, koje zbog svog marljivog rada osvajaju brojne nagrade na takmičenjima. Predmetna nastavnica i razredna, Mirjana Vukosavljević kaže da je izuzetno ponosna što je njihova razredna.

– Veoma sam ponosna na njih. Ne sećam se kad se poslednji put desilo da tri najbolja đaka budu iz istog odeljenja, to se baš retko dešava. U svakom slučaju, oni su to zaslužili jer su predivna deca, a ono što bih istakla kao njihovu osobinu je izuzetna skromnost, što odlikuje inteligentne učenike. Učiteljica Gordana Matić pružila im je prva saznanja i usadila ljubav prema učenju. Kada smo ih kolege i ja “preuzeli”, dodatno smo usmerili njihova interesovanja – navodi ona.

Marija Stanković

Ostale vesti

Komentari

  1. Dušan kaže:

    Čestitam Pašiću!

1 thought on “Svetosavski đaci: Luka Pašić, OŠ “Nada Popović”

Comments are closed.

back-to-top