Sve više pregleda u Kovid ambulanti

Postavljeno: 18.08.2021

Od početka ove nedelje dnevno se u Kovid ambulatni obavi oko 150 pregleda, troduplo više u odnosu na pre samo mesec dana. Za sada,većina pacijenata je sa lakšom ili srednje teškom kliničkom slikom

Posle relativno mirnog perioda, prvo značajnije povećanje broja pacijenata u Kovid ambulantu krenulo je pre dve, tri nedelje kada je na pregled dolazilo od 30 do 50 ljudi. U prošloj nedelji taj broj je dupliran, da bi se u ovoj popeo na više od 150.

Kako navode u toj ambulanti, sve je više prvih pregleda, oko 50 odsto, a polovina od onih koji dođu na prvi pregled pozitivni su na korona virus.

Među obolelima za sada dominira mlađa populacija, sa lakšom ili srednje teškom kliničkom slikom. Prema rečima lekara, oni uglavnom ne zahtevaju hospitalizaciju, a simptomi sa kojima se javljaju su povišena telesna temperatura (koja je može biti i visoka), suvi kašalj, malaksalost, mučnina, dijareja i povraćanje.

Tešku kliničku sliku uglavnom imaju stariji pacijenti i lica sa kompromitovanim imunitetom, a dnevno se na stacionarno lečenje u Kovid bolnicu pošalje do pet pacijenata.

Kovid ambulanta radi svih sedam dana u nedelji, od 7 do 17 časova, a za sve informacije građani se mogu obratiti i putem telefona 064 86 53 574 i 064 86 53 575.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top