Kako na Kopaoniku osvojiti Mont Everest?!

Postavljeno: 18.08.2021

Na padinama Kopaonika danas počinje Tour De Kop 2021, otvoren za sve zaljubljenike u biciklizam, zdrav i aktivan način života

U želji da prošire ovu svojevrsnu biciklističku avanturu, organizatiri su događaj produžili i realizuju ga kroz dva dela. To su Tour De Kop 2.1 kao glavni deo avanture i TDK 2.1 koji uključuje rafting Ibrom i edukativni porodični program Green Day.

Manifestacija počinje danas (18. avgust), okupljanjem učesnika i osvajanjem Golije, dok je za četvrtak planiran rafting na Ibru, obilazak tvrđave Maglič i TDK Green day. Petak je rezervisan za eduikatovno zabavne sadržaje.

U subotu i nedelju, 21. i 22. avgusta, na programu su biciklističke avanture i penjanje uz padine Kopaonika iz pravca Ploče, Jošaničke Banje, Rudnice i Krive Reke.

Tour De Kop se održavana na Kopaoniku od 2019. godine, u organizaciji Sportskog društva i Biciklističkog kluba Tour De Fun by Ivan Stević.

Za organizaciju događaja, kao inspiracija, poslužio je nesvakidašnji sportski izazov Everesting. Everesting predstavlja biciklistički izazov u kojem biciklista u jednom danu na usponu po svom izboru i bez prekida, treba da dostigne do visine planine Mont Everest, odnosno da dostigne nadmorsku visinu od 8.848 metara.

S.M. foto: Tour De Kop

Ostale vesti

back-to-top