Rekonstruisana zdravstvena stanica u Bivolju

Postavljeno: 20.10.2023

Predstavnici Grada posetili su danas nedavno obnovljenu zdravstvenu stanicu u Bivolju

O ovoj investiciji govorio je zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović:

– Na našu veliku radost i na radost svih meštana Mesne zajednice Bivolje danas smo posetili novu ambulantu u Bivolju koju smo skoro rekonstruisali i dali svim našim sugrađanima na korišćenje. Prostorije stare ambulante bile su u jako lošem stanju i stvorila se potreba da izgradimo prostor za pacijente ali i za zaposlene koji rade u ovoj ustanovi. Veliku zahvalnost dugujemo BG produktu, koji je kao glavni donator investirao preko 9 miliona dinara za potpunu rekonstrukciju i izgradnju ove ambulante. Grad Kruševac i Dom zdravlja se trude da ambulante, kako na gradskom, tako i na seoskom području budu u najboljem stanju i da svi pacijenti imaju najbolju moguću negu i uslove za lečenje, a svi zaposleni najbolje uslove za rad. Ove godine smo radili i ambulante u Mudrakovcu i Lazarici. Planiramo da u svim seoskim Mesnim zajednicama radimo, zajedno sa Domom zdravlja, na rekonstrukciji i adaptaciji svih ambulanata – ističe Jovanović.

U Bivolju je, pored ambulante, otvorena i laboratorija koja će biti na usluzi građanima ovog naselja.

– U ambulanti vršimo specijalističke preglede, uzorkovanje krvi i EKG preglede. Ovde mogu da se podignu i lekovi pošto se u sklopu ambulante nalazi i apoteka. Ambulanta ima ukupno oko 5.500 pacijenata i jedna je od većih ambulanti u našem gradu. Ovde radi četiri lekara, četiri medicinske sestre, jedan laborant, jedna spremačica i dve apotekarke. Moram da se zahvalim investitoru, BG produktu, zato što je Dom zdravlja dobio jednu modernu ambulantu, koja je urađena po najsavremenijim standardima, što utiče na poboljšanje kvaliteta zdravstvene usluge, a takođe i olakšava rad našim zaposlenima. Dugujemo veliku zahvalnost lokalnoj zajednici i Mesnoj zajednici Bivolje što nam je ustupila ovaj prostor – izjavila je ovom prilikom direktorka Doma zdravlja Kruševac dr Marina Kostić.

Sutra i prekosutra od 8 do 14 časova Dom zdravlja će raditi pregled hormonalnog statusa štitaste žlezde u Dijagnostičkom centru u laboratoriji na prvom spratu, a ultrazvučni pregled štitaste žlezde radiće se u dispanzeru 14. oktobar u Službi radiološke dijagnostike.

Ognjen Milićević

 

Ostale vesti

back-to-top