Sugrađani o proslavi Nove godine: stariji kod kuće, mladi na žurke

Postavljeno: 30.12.2021

Do dolaska nove, 2022.godine, deli nas dan. Zbog epidemiološke situacije koja se menjala iz nedelje u nedelju bilo je neizvesno da li će organizovanih dočeka biti. Kruševljani su podeljeni kada je u pitanju proslava dočeka. Stariji se uglavnom odlučuju da ostanu kod kuće, dok su se mladi, čini se, uželeli noćnog provoda i proslave u društvu. Mogućnost da se proslave uopšte organizuju otvorena je nakon što Krizni štab, na ovonedeljnoj sednici, nije doneo nove, oštrije epidemiološke mere

-Žena i ja ćemo biti kod kuće. Odavno već ne idemo na proslave – kaže je Dragomir Arsić (60).

-Doći će nam prve komšije, pa ćemo sa njima da se družimo – dodaje njegova supruga Milena Arsić.

-Do pre par godina smo išli u Konak sa prijateljima, ali su mladi vremenom i tamo postali većina, a ne ide da se mešamo mi matori sa njima, tako da ćemo se okupiti kod najboljih prijatelja na večeri – napominje Svetlana Ristić (48).

-Društvo i ja smo se odlučili za restoran, idemo u „Park“, do sada nismo tamo slavili Novu godinu, pa ćemo da vidimo kako će da bude – objašnjava Miloš Matić (26).

-Ići ćemo u grad, u neki od klubova, sigurno će da rade. Propusnice imamo svi u društvu, tako da ćemo da „upadnemo“ na neku žurku – kaže Nemanja Krstić (25)

-Bićemo kod drugarice, nas petnaestak, još uvek nemam ni utisak da je sutra doček – govori Valentina Obradović (28).

Među školarcima vlada podeljeno mišljenje. Veliki deo skrednjoškolaca voleo bi da Novu godinu dočeka u nekom od klubova u gradu, međutim kovid propusnica predstavlja veliku prepreku, te se uglavnom odlučuju za kućne žurke.

-Idemo kod druga na selo. Danas idemo po namirnice i piće, pa sutra počinjemo – kaže Vojin Milićević (17).

-Tamo smo slavili i prošlu Novu godinu, sve je bilo odlično. Ove godine ćemo sve da ponovimo – dodaje njegov drug Vanja (17).

S.M.

 

 

Ostale vesti

back-to-top