Iščekivanje novogodišnjih praznika u vrtićima

Postavljeno: 15.12.2023

Praznična euforija kod mališana počinje još sa pojavom hladnijih dana, raduju se snegu, običajima, ukrasima i poklonima, a vrtići, znajući to, tokom decembra za sve uzrasne grupe redovno organizuju idilične radionice, ukrašavanje prozora i prostorija, kićenje jelki, pisanje pisama Deda Mrazu, kao i novogodišnji vašar

Čarolija koju donosi zimsko doba pozitivno utiče kako na decu, tako i na odrasle, a dobro raspoloženje je jednako prisutno u kućnoj atmosferi i u vrtiću. Zahvaljujući dobroj saradnji roditelja i vaspitača u kruševačkim predškolskim ustanovama se iz godine u godinu praznici dočekuju sa novim ukrasima i bajkovitim idejama koje se sprovode uz malo rada i truda, a uz puno radosti.

– U svim našim vrtićima jelke su već okićene nakon zajedničkog zalaganja dece, vaspitača i roditelja. Najveća želja za ukrašavanjem se vidi kod mališana koji svakodnevno sa ushićenjem učestvuju na radionicama. Osim ulepšavanja radnog prostora, deca su pisala pisma i svoje želje dragom Deda Mrazu, potom su ih ubacivala u poštansko sanduče u hodniku vrtića ili pored jelke, a on će ih posetiti par dana pred Novu godinu sa paketićima. Paketići nisu obavezni, već ih pripremaju predškolske ustanove po ceni od 1500 dinara za jedno dete – navela je Vesna Živković, direktorka predškolske ustanove „Nata Veljković“.

Podela paketića i slikanje sa Deda Mrazom biće organizovano zadnje nedelje decembra, dok će novogodišnji vašar na dnevnom nivou biti postavljen u svakom vrtiću posebno, u različitim terminima koji se uklapaju sa ostalim redovnim planovima ovih predškolskih ustanova.

T.S.

Ostale vesti

back-to-top