Baksuzi, ugursuzi i namćori pozivaju na svoju zabavu

Postavljeno: 06.03.2023

Sutra će „na Deveti tornik“ Udruženje građana Društvo baksuza, ugursuza i namćora i ostalih fela i ženska sekcija „Dobra narav“, tradicionalno obeležiti svoj dan proslavom u Lazarevom dvoru. Ovo humanitarno udruženje, jedinstveno u Srbiji i u svetu, osnovano je 1929. godine sa idejom da obuku i opreme najmlađe i najugroženije za Vrbicu, skupljanjem donacija na svojoj zabavi

– Tri godine nismo obeležavali svoju slavu, zbog pandemije i posebno se radujemo što se ove godine ponovo okupljamo. Na našu slavu je dobrodošao svako, ko je „dobre naravi“ -poručuje Zvonko Rajković, predsednik ovog Udruženja.

Inače, po narodnom običaju, a u skladu sa svojim neobičnim nazivom, članovi ovog Udruženja svake godine proslavljaju „Deveti tornik“, deveti utorak posle Božića, dan kada se verovalo da se treba čuvati malera i raznih nesreća. Od obnove rada udruženja 1987. godine obukli su nekoliko hiljada dece.

Ako želite da se pridružite njihovoj velikodušnoj i zabavnoj ideji, možete doći na „baksuznu“ proslavu, koja se održava sutra u Lazarevom dvoru, a ulaznice možete kupiti na info pultu Turističke organizacije Kruševac (Trg Kosovskih junaka 6)

M. J.

Ostale vesti

back-to-top