„Marija Ručara“ u Gnezdu

Postavljeno: 10.11.2022

Alternativni kulturni centar „Gnezdo“ koji se nalazi u Bivolju, kraj Rasine, proslavlja svoj 5. rođendan koji će otvoriti predstava  „Marija Ručara“ , Hleb teatra iz Beograda, koja će se igrati 10. 11. u 19 časova.

U ovoj predstavi možete pogledati scensku interpretaciju zaboravljenog i zabranjivanog dela srpskih nadrealističkih pesnika Dušana Matića i Aleksandra Vuča nastalog tridesetih godina XX veka. Reč je o poemi „Marija Ručara“ koja se bavi radničkim temama u pravom smislu te reči. Danas, scenska interpretacija poeme, predstava „Hleb teatra“ pravi vezu između položaja radnica tridesetih godina 20. veka i radnica današnjice, okruženih neoliberalnim kapitalizmom i njegovim modifikacijama. Režiju i dramaturgiju predstave je uradila Sanja Krsmanović Tasić a u predstavi igraju: Marta Keler, Jugoslav Hadžić, Danilo Karapandža i Sanja Krsmanović Tasić. Predstava je deo festivala „Na sopstveni pogon“ , Ascocijacije NKSS, koji gostuje u okviru rođendana Gnezda.

Nakon predstave, u 20 časova, održaće se  projekcija filma „Paprika“ (japanski animirani film iz 2006. god.) po izboru Taiyaki anime kluba mladih.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top