Štab za vanredne situacije o pripremljenosti nadležnih zimskih službi

Postavljeno: 04.11.2022

Na trećoj, redovnoj, sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, razmatrano je 15 tačaka koje su se uglavnom odnosile na pripremu nadležnih službi za predstojeći zimski period, a bilo je reči i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Kako je nakon sednice saopšteno iz Gradske uprave, Štab je usvojio izveštaje Centra za socijalni rad, Crvenog krsta Kruševac, Toplane, Vodovoda, Službe mesnih zajednica, te izveštaje Jugoprevoza i EPS-a.

Službi mesnih zajednica je naloženo da u predstojećem zimskom periodu neposredno sarađuje sa svim nadležnim službama u gradu i da sekretari MZ uz pomoć Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Doma zdravlja nastave sa ažuriranjem spiskova potencijalno ugroženih, posebno staračkih samačkih domaćinstava.

Sve javne službe, koje imaju dežurne ekipe za hitne intervencije, u obavezi su da raspored dežurstva sa kontakt telefonima dežurnih službi dostave u pisanom obliku sa jasnom procedurom javljanja i međusobno kontaktiraju uslede vanrednog događaja.

– Obavezuju se sve službe iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite na gradskom nivou, da nastave sa ažuriranjem spiskova beskućnika i preduzmu sve preventivne mere oko njihovog privremenog zbrinjavanja, posebno tokom ledenih dana – saopšteno je nakon sednice.

Takođe, usvojeni su izveštaji ZZJZ Kruševac i Kovid bolnice o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, kao i o analizi stanja zaštite biljaka i životinja od bolesti na teritoriji grada.

J.A.

Foto: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top