Trajal sutra protiv IMT-a

Postavljeno: 04.11.2022

Trajal sutra gostuje  na Novom Beogradu ekipi IMT-a. Meč počinje u 13 časova. Gumari kao deseti na tabeli ulaze u duel sa favoritima, Traktoristima sa Novog Beograda, koji kao drugi pretenduju da pređu u viši rang i postanu deo Super lige.

Na krilima dve prethodne pobede, Gumari neće ići u Beograd unapred poraženi.

– Bitno mi je da budu agresivni. Očekuje nas teška utakmica, ali mi u svaku utakmicu ulazimo maksimalno posvećeno, maksimalno angažovano. Ne idemo tamo da se predamo, to je sigurno. Protiv bilo koga da igramo, idemo na pobedu. Takav stav imamo i jako treniramo, pa kako bude – ističe trener FK Trajala, Milan Nikolić.

Očekuje se  povećan entuzijazam i samopouzdanje cele ekipe, naročito posle serije loših rezultata, koji su tada ekipu Gumara doveli na pretposlednje mesto Prve lige Srbije. Trener Nikolić smatra da prethodne dve, vezane pobede, protiv Loznice i Rada, mogu mnogo da doprinesu samopouzdanju cele ekipe.

– Sigurno da igračima znače te pobede. U nekim prethodnim utakmicama nismo imali sreće, a igrali smo dobro. Verovatno smo  na račun tih utakmica koje smo dobro odigrali i izgubili, dobili ovu prethodnu utakmicu, u kojoj je sreća bila na našoj strani.

Samopouzdanje i psihička pripremljenost je ključ za sportske uspehe u savremenom sportu, pa je trener Milan Nikolić, osim na fizičkoj pripremljenosti, radio sa igračima na psihičkoj, takođe.

– Razgovarao sam  dosta sa igračima. Trudimo se da bude dobra atmosfera u klubu. Želimo pozitivnu atmosferu, a iz takve atmosfere dolaze dobri rezultati, samopouzdanje i dobra mentalna pripremljenost igrača za ulazak u teške mečeve. Idemo u Beograd da igramo fudbal, momci su spremni poručuje on.

Osim povređenog Predraga Pavlovića, Nikole Miloševića, sa ovog meča će odsustvovati i Ilija Stojanović, zbog kartona. Ostali igrači su na raspolaganju vođstvu kluba. Očekuje se da će ekipa Trajala dati maksimum i da će napraviti problem IMT-u, a poznato je da su Gumari ekipa koja ume da stvara šanse u igri.

Da li je da li je teže ili lakše igrati protiv favorita, odgovara štoper Gumara Radosav Aleksić:

– Hteo bih da se vratim malo na ovaj prošli period. Bili smo pod velikim pritiskom zbog serije loših rezultata. Pali smo na to pretposlednje mesto na tabeli, ali ove dve poslednje pobede podigle su nam samopouzdanje. Doprinele su vedroj atmosferi u klubu, svakako, i zbog skoka na tabeli. Tako da, puno je lakše bilo spremati se za IMT ove nedelje nego za prethodne utakmice minulih nedelja.

Iskusni štoper Aleksić dodaje:

– Što se tiče utakmice sa IMT-om, to je ekipa koja je uz Grafičar sigurno najbolja ekipa u ligi. Ekipa je formirana da bi se plasirala u Super ligu. Na tom mestu su zasluženo. U prethodnoj utakmici sa njima, na domaćem terenu, nismo imali sreće. Vratili smo se na 2:2, i na samom kraju utakmice primili gol i izgubili rezultatom 2:3. Videli smo da sa njima možemo da se nosimo, bez obzira što su kvalitetniji od nas. Naš optimizam baziramo na atmosferi ovih dveju pobeda i sigurno u Beograd ne idemo sa belom zastavom. Normalno, ne pretimo nikom, oni su sigurno favoriti, ali tražićemo neku svoju šansu u agresivnoj igri, disciplini i odgovornosti.

V. Milojević

Ostale vesti

back-to-top