Štab preporučio maske i na otvorenom

Postavljeno: 16.10.2020

Nošenje zaštitnih maski i na otvorenom nova je preporuka gradskog Štaba za vanredne situacije u Kruševcu. Uz napomenu da su maske u zatvorenom prostoru obavezne, Štab je novu preporuku doneo na osnovu preporuke republičkog Kriznog štaba, s obzirom na to da broj obolelih od kovida raste

Na današnjoj telefonskoj sednici, kruševački Štab za vanredne situacije je, osim preporuke da se zaštitne maske sada nose i kada ste napolju, doneo i odluku kojom se obavezuju svi uslužni objekti (trgovački i ugostiteljski, tržni centri, marketi, kafići, barovi, restorani, hoteli-hotelski restorani, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge…) da imenuju odgovorno lice, čiji je zadatak striktno sprovođenje preventivnih mera.

U zaključcima sa današnje sednice naloženo je da se nastavi sa pojačanim inspekcijskim nadzorom od strane Komunalne inspekcije i Komunalne milicije, kao i da se njihov rad prilikom vršenja inspekcijskog nadzora uskladi sa republičkom sanitarnom inspekcijom i Policijskom upravom Kruševac.

Prema poslednjim dostupnim podacima, u Rasinskom okrugu je od početka nedelje registrovano 26 novih slučajeva zaraze korona virusom, od čega 12 u Kruševcu. Virus je registrovan i kod petoro učenika, po jednog iz Kruševca i Aleksandrovca i troje iz Trstenika, kao i kod jednog prosvetnog radika iz Trstenika.

Na bolničkom lečenju na infektivnom odeljenju kruševačke bolnice su četiri osobe.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top