SSP u pismu građanima o odbijenim predlozima za izmene budžeta: „Prioriteti nam se razlikuju“

Postavljeno: 27.12.2020

Građanima koji su, kako navode u pismu, pravi vlasnici budžeta, Stranka slobode i pravde navela je deset predloga za promene u budžetu za 2021. koje je predložila tokom javne rasprave a koji su, kako ocenjuje SSP, mogli da olakšaju život građanima. Predlozi su odbijeni, smatraju u ovoj stranci, jer se prioriteti aktuelne vlasti i SSP-a razulikuju. Inače, na sednici Skupštine, gradonačelnica je javno pročitala većinu ovih predloga, kao i obrazloženja uz koja su odbijeni

Protivgradna zaštita i subvencije za gorivo u visini akciza za poljoprivrednike, besplatne knjige za sve osnovce i srednjoškolce, plata za 100 ličnih asistenata dece sa smetnjama u razvoju, osnivanje gradskog fonda za lečenje dece umesto da se to čini SMS porukama, neki su od predloga koje su, kako navode, članovi Stranke slobode i pravde podneli tokom javne rasprave o budžetu.

Odbijeni su, a u ovoj stranci misle da je to zato što će, kako navode u otvorenom pismu „novac za protivgradne rakete otići na neki kružni tok“ i jer je vlasti „preči centar od 300 miliona dinara od života naše dece“.

„Umesto kompleta u školi i kompleta kod kuće, deca će i dalje o trošku roditelja nositi teške rančeve, umesto da čuvaju kičmu, a kičma je danas najvažnija“ navodi se u otvorenom pismu.

Takođe, SSP navodi da je predložila i povećanje budžeta za ekonomski razvoj i pomoć nezaposlenima, te pomoć iz budžeta za ugostitelje, butike, prodavnice, male privrednike u doba pandemije jer je, kažu, njihova vizija da Kruševac bude grad koji brine o svojim preduzetnicima i privatnicima, dok je za SNS to „vizija Kruševca koji gradi privatne porodične stadione, dok građani ostaju bez posla i preduzetnici zatvaraju svoje radnje“.

Među predlozima SSP-a je i nabavka magnetne rezonance za bolnicu i sredstva za overu zdravstvenih knjižica svima koji to pravo ne mogu da ostvare na drugi način.

„Sve ovo se moglo obezbediti jednostavnom preraspodelom novca u budžetu. Ne graditi stadion u Prnjavoru, ne rasipati u vreme pandemije novac na saobraćajnice, ne taliti se na tenderima, ne uplaćivati firmama braća i kumova novac građana Kruševca, ne vršiti „stručne“ nadzore i ne davati novac na „specijalizovane usluge“– stoji, između ostalog u pismu građanima koje SSP poziva da „zajedno grade Kruševac koji će brinuti o svojim građanima“.

N.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Marko kaže:

    Bravo za ove mlade ljude u SSP-u. To je prava opozicija. I verujem da će neko od njih povesti ovaj narod do slobode. HRABRO GRADE!! ✊?✊

1 thought on “SSP u pismu građanima o odbijenim predlozima za izmene budžeta: „Prioriteti nam se razlikuju“

Comments are closed.

back-to-top