Poseta Borka Stefanovića gradskom odboru SSP- a

Postavljeno: 24.05.2024

Potpredsednik stranke Slobode i pravde i narodni poslanik Borko Stefanović danas je posetio gradski odbor SSP- a u Kruševcu. Tim povodom, održana je konferencija za medije na kojoj je bilo reči o aktuelnim pitanjima zagađenja vazduha

Na konferenciji je govorio predsednik gradskog odbora SSP- a u Kruševcu Ivan Mandić. On je rekao da nije utvrđeno da sigurnošću da je glavni izvor zagađenja fabrika Bin Komerc.

– Građane Kruševca i dalje zanima odakle dolaze ti neprijatni mirisi. Naša odbornička grupa u Skupštini grada Kruševca radiće na tome da se vidi da li neko truje građane Kruševca. Još uvek nemamo nikakve zvanične informacije od nadležnih organa – kazao je Mandić.

Iz SSP- a se pitaju da li je moguće da se u Beogradu bolje tretiraju školarci nego u Kruševcu i kako je moguće da u Beogradu postoje zakonski uslovi za obezbeđenje besplatnih udžbenika iz gradskog budžeta, a u Kruševcu to nije slučaj.

– Naša stranka je četiri godine podnosila tu inicijativu. Radili smo peticiju i skupljali potpise. To je podržalo oko 2.000 građana. I u narednom periodu ćemo raditi na tome da pokrenemo inicijativu za besplatne udžbenike – zaključuje Mandić.

Potpredsednik stranke Slobode i pravde i narodni poslanik Borko Stefanović rekao je da će tema zagađenja vazduha koja ugrožava živote građana Kruševca biti pokrenuta u Skupštini Srbije.

– To ćemo učiniti u najkraćem roku, ako ništa drugo onda kroz poslanička pitanja jer onda moraju da nam odgovore. Lokalne samouprave koje vode naprednjaci su nemoćne jer niočemu ne odlučuju. Oni se ponašaju kao administratori koji primaju naređenja od koordinatora vladajuće stranke i iz Beograda. Zbog toga imate ovu situaciju da se dešava trovanje građana i da ne postoji nikakva reakcija- ni zvanična ni nezvanična. Ovaj režim je u potpunosti izgubio osećaj za državu koja mora da štiti interese građana. Ja ću se lično pobrinuti da u Narodnoj skupštini Srbije istaknem pitanja koja tište građane Kruševca i da tražim da se vlast izjasni o tome. Mora se znati ko truje građane Kruševca i šta će oni po tom pitanju preduzeti – ističe Stefanović.

Kako navodi Stefanović, veliki problem je i pitanje Toplane u Kruševcu. Ona je u velikim dugovima koje gradska kasa ne može da pokrije. Jedino rešenje bilo bi da sredstva za otplatu duga obezbedi država.

– Naš cilj, misija i borba je da sve stvari koje tište naše sugrađane u Kruševcu iznesemo i da se borimo za njihova prava – rekao je Stefanović na konferenciji i dodao da pitanje zagađenja vazduha nije partijsko pitanje, već pitanje života. Svi su ugroženi, od najmlađih do najstarijih i to zahteva hitnu reakciju nadležnih organa.

O. Milićević

 

Ostale vesti

back-to-top