Koalicija „Srbija protiv nasilja dr Branislav Bata Andrić“ sumnja u regularnost izbora

Postavljeno: 07.12.2023

Danas je koalicija „Srbija protiv nasilja dr Branislav Bata Andrić“ održala konferenciju za medije povodom sumnje u regularnost izbornog procesa. Na konferenciji je ispred koalicije „Srbija protiv nasilja“ govorio Stefan Bojičić

Bojičić je govorio o nepodudarnosti broja birača koja je iznela Gradska izborna komisija u odnosu na podatke koje je izneo Republički zavod za statistiku i podsetio građane da to nije prvi put. Na konferenciji je rečeno i da su postojale velike nepravilnosti na parlamentarnim izborima održanim 2022. godine. Pozivi za glasanje stizali su na adrese gde određena lica ne žive.

– Zbog svega toga, koalicija „Srbija protiv nasilja dr Branislav Bata Andrić“ podnela je zahtev za informaciju od javnog značaja PU Kruševac. Tražili smo da nam dostave podatke koliko je bilo promena prebivališta i koliko se ljudi doselilo i odselilo iz Kruševca u proteklih šest meseci – ističe Bojičić.

Zahtev su podneli 4. decembra, a odgovor još nisu dobili.

Na kraju, Bojičić je apelovao na sve Kruševljane da provere da li se nalaze na biračkom spisku i poručio članovima Gradske izborne komisije, Srpskoj naprednoj stranci i Socijalističkoj partiji Srbije da se ne igraju sa izbornom voljom građana i da će svaki glas biti iskontrolisan.

O.M.

 

 

Ostale vesti

back-to-top