Kruševački maturanti slave uz trubače

Postavljeno: 24.05.2024

Maturantima Gimnazija danas je poslednji nastavni dan u ovoj školskoj godini. Gimnazijalci u Kruševcu danas su, tradicionalno, obeležili završetak školske godine pesmom i trubačima, nakon žurke održane u dvorištu škole.

Svršeni srednjoškolci su, kako je to već običaj godinama unazad, nosili identične majice na kojima je oznaka njihovog odeljenja i slogan za rastanak. Uz zvuk muzike, igru i po koju suzu, oprostili su se od srednjoškolskih dana.

Inače, bez obzira na dva školska kalendara od kojih jedan važi u Vojvodini, a drugi u ostatku Srbije, svi osnovci i srednjoškolci raspuštaju se u isto vreme.  Za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola školska godina se završava u petak, 31. maja, a to je i poslednji nastavni dan za đake osmog razreda osnovne škole. Učenici od prvog do sedmog razreda raspuštaju se u petak, 14. juna, a svi ostali srednjoškolci u petak, 21. juna.

Galerija:

Ostale vesti

Komentari

  1. boki kaže:

    Sve cestitke maturantima ali nazalost neki pokazuju divljastvo po gradu sto nihe primereno treba se veseliti druziti ali ne lupati galamiyi zatvarati ulice dali to ucili u skoli ili kuci

1 thought on “Kruševački maturanti slave uz trubače

Comments are closed.

back-to-top