Milutin Tasić novi direktor JKP „Gradska Toplana“

Postavljeno: 24.05.2024

Na današnjoj petoj sednici Skupštine izabran je za novog direktora JKP „Gradska Toplana“, Milutin Tasić, nekadašnji direktor Vodovoda. On je na ovom mestu nasledio Dušana Gvozdenovića, dosadašnjeg direktora, koji će i dalje raditi u ovom preduzeću. Ove dve poslednje tačke dnevnog reda, zbog kojih se i skupština odužila posle 18 časova, ispratila je debata opozicije i vladajuće partije o dugu Toplane i rešenjima koja se mogu preduzeti kako bi ovo preduzeće izašlo iz duga

Nakon što je predsednica Skupštine Dragana Barišić otvorila presek, odbornik opozicije Stefan Bojčić pitao je za govornicom odakle Toplani ogromni dugovi, i da li postoji plan kako će se rešiti problem Toplane koji vlast nije rešila od 2012. godine, na šta mu je odgovorio Zoran Tomić ispred liste Aleksandar Vučić Kruševac ne sme da stane da je reči o Toplani bilo i na prethodnim sednicama, a da je najlakše napadati Toplanu, a da opozicija nije svesna da su građani imali grejanje cele zime bez prekida i da nije bilo poskupljenja cene goriva, iako su cene energenata porasle zbog rata u svetu.

Odbornici SPS nisu podržali predlog kanidata, jer kako je šef ove odborničke grupe, Vlaadan Vesić, rekao, „oni ne mogu da podrže ovog kanidata zbog toga što je napustio Socijalističku partiju posle 20 godina i prešao u Srpsku naprednu stranku“.

– Očekivao sam da ćemo svi zajedno da stanemo na stranu razvoja grada. Meni je pripala čast da stanem na mesto jednog preduzeća od vitalnog značaja za grad. Čestitam svim mojim budućim kolegama, na izuzetnom požrtvovanju u složenim uslovima rada. Moraćemo što više da zavrnemo rukave i nastavimo sa radom, jer i nova grejna sezona je blizu i moramo obezbediti uslove grejanja kakvo je bilo i do sada. Teško da možemo preko noći da se vratimo u normalni tok, ali sistemski pristupom očekujemo da ovo preduzeće bude ono kojim će se Kruševac ponositi. Drago mi je što sam u timu što će pokušati da pomogne ovom preduzeću da stane na noge – rekao je Milutin Tasić novi direktor Toplane.

Siniša Maksimović, zamenik predsednice Skupštine rekao je da je SPS mala strana u odnosu na SNS malo, ali da je ova stranka bila vrlo kooperativna i da je pomagala da se svi projekti u Kruševcu realizuju tokom prethodnih godina. Na diskusiju se nadovezao gradonačelnik Manojlović i podsetio da je NATO bombardovao Toplanu, ali da je Kraljevačka toplovodna mreža raspoređena na 2.5 km, a da je u Kruševcu to rastojanje do prvog korisnika, što je loše zbog energetske efikasnosti.

– Nije se razmišljalo o troškovima i generacijama koje dolaze i  koje će morati time da se bave, živeli smo u jednopartijskom sistemu, gde su sva preduzeća bila državna. Kada je reč o Toplani moramo da mislimo na njene radnike, ali i na sve korisnike i moraćemo da nađemo način kako da problem Toplane rešimo. Ovog direktora treba da podržimo ne zbog njegove političke istorije, već zato što će on brinuti o preduzeću koje je veoma važno za funkcionisanje grada – zaključio je gradonačelnik.

Odbornica Ksenija Bradić pitala je da li će biti poskupljenja goriva, a Zoran Tomić odbornik je odgovorio da će građani biti blagovremeno obavešteni i da nemaju potrebe da brinu. Tasić je odgovorio, da cene nisu korigovane dve i po godine, a da je bilo poskupljenja energenata i da misli da se na temu poskupljenja cene goriva treba uskoro razgovarati, ali da je još rano da se kaže da će biti poskupljenja goriva.

M.J.

Ostale vesti

Komentari

  1. Braca kaže:

    Cestitke, uskoro ce da mu se pridruže u novoj partiji i njegov bivsi predsednik i prvi potpredsednik.

1 thought on “Milutin Tasić novi direktor JKP „Gradska Toplana“

Comments are closed.

back-to-top